Veido raukšlių mažinimas – ką verta žinoti?

Natūralu, kad metams bėgant ant mūsų veido atsiranda vis daugiau matomų raukšlių. Tai normali amžėjimo dalis. Smulkios paviršinės raukšlės nėra labai matomos, todėl daugeliui nesukelia diskomforto. Tačiau gilios vagos yra kur kas labiau pastebimos. Jos ganėtinai akivaizdžiai pakeičia veido išvaizdą, todėl vaizdas veidrodyje pradeda nebedžiuginti. Laimei, šiandien yra nemažai būdų, kaip galima efektyviai sumažinti raukšles ir džiaugtis jaunatviškiau atrodančia veido oda.

Kodėl atsiranda raukšlės?

Su amžiumi lėtėja odos ląstelių dalijimasis, o vidinis odos sluoksnis, vadinamas derma, plonėja, todėl pradeda nykti odos struktūra ir mažėja tamprumas. Senstant, oda taip pat praranda gebėjimą sulaikyti drėgmę. Ji gamina mažiau riebalų ir lėčiau gyja. Visa tai prisideda prie raukšlių susidarymo. Šio proceso greičiui įtakos turi rūkymas, odos tipas, paveldimumas, saulės poveikis ir pasikartojančios veido mimikos.

Deja, ne visus šiuos veiksnius galima sukontroliuoti, tačiau kai kuriuos – tikrai taip. Pavyzdžiui, naudojant kremą su SPF (apsaugos nuo saulės faktorius), sumažinamas kenksmingas saulės spindulių poveikis, o metimas rūkyti ne tik teigiamai veikia odos būklę, bet ir turi kitų privalumų organizmui.

Populiariausi raukšlių mažinimo būdai

Yra įvairių būdų, galinčių padėti sumažinti veido raukšles. Populiariausius iš jų pateikiame žemiau.

Retinoidai ir hialurono rūgštis

Retinoidai yra iš vitamino A gaunamos cheminės medžiagos. Jos padeda mažinti odos linijas ir raukšles, taip pat pagerinti odos tekstūrą, pigmentą ir hidratacijos lygį. Retinolis giliai prasiskverbia į odos sluoksnius ir taip suaktyvina kolageno ir elastino gamybą. Jie suteikia odai struktūrą ir palaikymą užkirsdami kelią raukšlėms.

Hialurono rūgštis pritraukia ir suriša vandens molekules, taip padidindama odos drėgmę ir elastingumą. Ji padeda odai greičiau gyti po sužeidimų ir mažina randėjimą.

Retinolio ir hialurono rūgšties galima rasti daugelyje nereceptinių odos priežiūros produktų, kuriuos galima naudoti namuose. Tiesa, prieš tai rekomenduojama pasitarti su savo sveikatos priežiūros specialistu, kad įsitikintumėte, jog tokie produktai jums tinka. Taip pat svarbu žinoti, kad iš pradžių jie gali sukelti odos paraudimą ir lupimąsi. Nors tai gali būti nemalonu, odai nustojus luptis, atsiranda pagerėjimas. Retinolis naudojamas vakare, o ryte svarbu nepamiršti produktų su SPF. 

Veido mikroadatinė terapija

Tai veido atjauninimo procedūra, kurios metu naudojamas prietaisas su mažytėmis adatėlėmis, kuriomis duriama į odą, kad viršutiniame jos sluoksnyje (epidermyje) susidarytų miniatiūrinės žaizdelės. Jos užgyja per kelias minutes, o gyjant odai, susidaro kolagenas ir elastinas. Natūralių organizmo procesų aktyvinimas ir jo paties resursų naudojimas užtikrina rezultatų saugumą ir efektyvumą.

Botulino toksino injekcijos

Vienas efektyviausių būdų sumažinti veido raukšles yra botulino toksino injekcijos. Tai saugi ir neskausminga procedūra. Botulino toksino preparatai plona adatėle suleidžiami į atitinkamus veido mimikos raumenis, pavyzdžiui, tarp antakių ir akių kampučiuose. Tokiu būdu sumažinamas raumenų tonusas, todėl išsilygina raukšlės.

Botulino toksino injekcijos padeda ganėtinai ilgai išlaikyti jaunatvišką išvaizdą ir taip išvengti plastinės chirurgijos procedūrų. Daugiau informacijos apie šį veido raukšlių mažinimo būdą gali suteikti profesionalus dermatovenerologas Antėjoje. Užsiregistruokite jo konsultacijai, spustelėję ant pateiktos nuorodos.

Pateikėme tik keletą pagrindinių raukšlių mažinimo būdų. Kiekvienas iš jų gali būti veiksmingas – viskas priklauso nuo individualios veido odos būklės. Prisiminkite, kad siekiant išsirinkti tinkamiausią ir geriausius rezultatus suteikiantį raukšlių mažinimo būdą, visuomet verta konsultuotis su patyrusiais sveikatos priežiūros specialistais.