Į ką atkreipti dėmesį renkantis lauko suoliuką?

Kokybiškas lauko suoliukas gali būti tarsi pagrindinis lauko erdvės akcentas. Toks lauko baldas tinkamai užpildys lauko erdvę, suteikdamas jai patogumo ir grožio. Jis gali padėti sodo erdvei sužibėti naujai, suteikti jai jaukumo, o taip pat, dar labiau traukti laiko praleidimui lauke. Na, o itin platus, įvairus lauko suoliukų dizainų bei medžiagų pasirinkimas garantuoja, kad kiekvienas tikrai ras sau ir savo sodui tinkamą lauko suoliuką. Tiesa, toks platus pasirinkimas gali tapti ir didžiuliu galvos skausmu: kaip pasirinkti tą vienintelį, iš tokios gausybės? Dėl šios priežasties, renkantis labai svarbu atsižvelgti į kelis aspektus, kuriuos ir apžvelgsime šiame straipsnyje. 

Medžiaga

Rinkdamiesi lauko suoliuką ar suoliukus, pirmiausia turėsite pagalvoti ir nuspręsti, kokios medžiagos suoliuką pasirinkti. Kiekviena medžiaga turi savų privalumų ir trūkumų. Žinoma, populiariausias pasirinkimas – mediniai lauko suoliukai. Pasirinkdami medinį lauko suoliuką niekada neapsiriksite, kadangi, tai stilingi, patvarūs, o svarbiausia, natūralūs lauko baldai. Tiesa, net ir renkantis juos būtina atsižvelgti į kelis dalykus. Pirmiausia, teigiama, kad tinkamiausia yra kedro, pušies bei tikmedžio mediena, kuri pasižymi tvirtumu ir didesniu atsparumu drėgmei bei vandeniui. Būtent pušies ir kedro medienos lauko suoliukai pasižymi išskirtiniu ilgaamžiškumu, sidabrinio atspalvio išvaizda, jei nėra dažomi ar lakuojami. Tiesa, kedro medienos suoliukai gali būti gana brangūs. Tikmedžio suoliukai pasižymi išskirtiniu atsparumu įvairiausioms lauko ir oro sąlygoms, o tai garantuoja ilgametį naudojimą. Nepaisant to, kokios medienos lauko suoliuką pasirinksite, turėtumėte atminti, kad siekiant kad toks suoliukas tarnautų ilgai, būtina jį reguliariai impregnuoti, lakuoti ar dažyti. 

Žinoma, galima rinktis ne tik medinius, bet ir metalinius lauko suoliukus. Tai puikus pasirinkimas, patvarumo ir kainos prasme. Metaliniai suoliukai nereikalauja tiek daug priežiūros, tačiau, nėra tokie patogūs kaip mediniai. Galima rasti lauko suoliukų pagamintų iš aliuminio, geležies ar net plieno. Naudinga rinktis tokį metalą, kuris yra atspariausias rūdims ir drėgmei. 

Vis dėlto, galima rasti lauko suoliukų, kurie yra gaminami ir iš kitokių medžiagų. Lauko suoliukai gali būti plastikiniai, pinti iš vytelių. Pinti suoliukai – stilingi ir jaukumu spinduliuojantys. Tačiau, būtina žinoti ir atminti, kad jie gali būti naudojami tik po uždanga, pavyzdžiui, terasoje ar pavėsinėje. Taip yra todėl, kad jie nėra itin atsparūs įvairioms oro sąlygoms. Pigiausi ir lengviausi – plastikiniai lauko suoliukai. Juos lengva prižiūrėti, naujesni ir modernesni modeliai pasižymi ir išskirtiniais stiliais. Tačiau, tokie suoliukai blunka, lūžta ir negarantuoja maksimalaus stabilumo. 

Dydis

Renkantis lauko suoliuką reikėtų nepamiršti atsižvelgti ir į jo dydį. Tinkamo suoliuko dydžio pasirinkimas visiškai priklauso nuo to, kas ir kaip naudosis suoliuku. Jei lauko suoliukas bus naudojamas kaip akcentas, o ne funkcinis baldas, puikiu pasirinkimu gali tapti ir nedidelis modelis. Tačiau, jei suoliukas bus naudojamas intensyviai, tinkamo pasirinkimas priklausys nuo to, kiek žmonių ant jo sėdės. Galima rasti dviems žmonėms tinkamų arba dar ilgesnių suoliukų. Tiesa, naudinga pabrėžti ir tai, kad lauko suoliuko dydį reikėtų pasirinkti ir pagal lauko erdvės dydį. Jei erdvė gana didelė, didesnis lauko suoliukas bus geresnis pasirinkimas ir atvirkščiai. 

Dizainas 

Lauko suoliukų dizainų galima rasti įvairiausių. Na, o tinkamiausias bus tas, kuris atitiks jūsų asmeninį skonį, papildys jūsų lauko erdvę. Galima rasti standartinių ir niekuo neišsiskiriančių, o taip pat, barokinių, elegantiškų lauko suoliukų. Taip pat, vieni yra išlenkti, kampiniai, o kiti net neturi nugaros atlošo. Pavyzdžiui, kampiniai ar išlenkti lauko suoliukai puikiai tiks erdvių kampų užpildymui. Žinoma, nuo lauko suoliuko dizaino priklauso ir suoliuko patogumas. Teigiama, kad išlenkti, gulsčios padėties atlošus bei porankius turintys suoliukai yra patogiausi. Galiausiai, svarbu nepamiršti ir spalvos, kuri turėtų sutapti su jūsų lauko erdvės estetika. Jei tiksliai nežinote, kokią spalvą pasirinkti, neutrali spalva, tokia kaip balta, pilka, juoda ar ruda, gali tapti geriausiu pasirinkimu. Tokios spalvos dera su viskuo ir prie visko. Žinoma, galima rinktis ir ryškiaspalvius suoliukus, kurie taps pagrindiniu lauko erdvės akcentu. Tinkamai pasirinktas lauko suoliukas garantuos patogią, jaukią sėdimą vietą ir padės efektyviai papildyti lauko erdvę. Lauko suoliukai iš varle.lt – geriausios kainos garantija! Čia rasite itin platų ir įvairų jų pasirinkimą, šaunias akcijas. Sodo supynės, lauko baldų komplektai ir įvairūs lauko baldų priedai – štai, ką galite rasti dideliame ir įvairiame Varle.lt asortimente! Apsilankykite ir išsirinkite sau tinkamiausias prekes!