Naujos galimybės sporto aukštumų siekiančiam jaunimui: Druskininkuose kuriama sporto klasė

Nuo rugsėjo Druskininkuose veiklą pradės „Merginų krepšinio centras“, kuriame mokysis ir treniruosis profesionalių sporto aukštumų sieksiančios jaunosios 14-15 metų krepšininkės, į Druskininkus atvykusios iš visos Lietuvos.

Susitikime su Sporto centro atstovais ir treneriais kalbėta, kiek druskininkiečių – būsimų aštuntokų – šiuo metu sportuoja ir norėtų susieti savo ateitį su sportu / Dianos Sinkevičiūtės nuotrauka

Iki pat rugsėjo mėnesio kiekvieną penktadienį Druskininkuose bus vykdomos jaunųjų krepšininkių atrankos.

Atrinktos krepšininkės gyvens LSC sporto komplekse „Druskininkai“. Merginoms bus užtikrintas maitinimas bei mokama stipendija, jos lankys „Atgimimo“ mokyklą, kurioje bus suformuota speciali sporto klasė.

Šioje sporto klasėje bus sudarytos galimybės mokytis ir druskininkiečiams, siekiantiems aukštų sportinių rezultatų įvairiose sporto šakose, nebūtinai krepšinyje.

Sportinių rezultatų siekti mokiniams padės ir Druskininkų, ir iš kitų miestų atvyksiantys vieni geriausių Lietuvos trenerių.

„Tai unikalus, vienintelis Lietuvoje projektas, kurį Druskininkų savivaldybė įgyvendina kartu su Lietuvos krepšinio federacija ir įmone „Agrokoncernas GDP“. Šis centras – tai naujos galimybės aukštų sportinių rezultatų siekiančiam Druskininkų jaunimui, kuris galės mokytis ir treniruotis kartu. Planuojama, kad merginos Druskininkuose gyvens ir treniruosis tol, kol baigs mokyklą ir, galbūt, net universitetą, nes ateityje planuojamas bendradarbiavimas su sporto ir sveikatos universitetais. Vėliau bus formuojama nauja sporto klasė – ir taip palaipsniui ugdysime būsimas Lietuvos čempiones“, – sakė Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas.

Praėjusią savaitę Druskininkų savivaldybėje buvo organizuotas susitikimas su Sporto centro atstovais ir treneriais. Susitikimo metu aptarta, kiek druskininkiečių – būsimų aštuntokų – šiuo metu sportuoja ir norėtų susieti savo ateitį su sportu.

Pasak mero R. Malinausko, vietų skaičius naujoje sporto klasėje yra ribotas, o į ją patekę druskininkiečiai turės didelių galimybių dar labiau tobulėti pasirinktoje sporto šakoje. Patekus į šią sporto klasę, atsiras šansas individualioms fizinio pasirengimo treniruotėms, bus galima semtis žinių iš geriausių šalies trenerių, turėti prie treniruočių priderintą pamokų tvarkaraštį – mokantis įprastoje klasėje, to nebūtų.

Iki rugpjūčio vidurio treneriai informaciją apie sporto klasę ir galimybę mokytis joje pateiks vaikams ir tėvams.

Planuojama, kad su druskininkiečiais vaikais ir tėvais bus organizuojamas papildomas susitikimas, kuriame švietimo ir sporto specialistai atsakys į aktualius klausimus, susijusius su sporto klase ir galimybėmis joje mokytis.