„Eglės sanatorija“ 50-metį švenčia kartu su bendruomene

1968 metais į miško aikštelę Druskininkų pakraštyje atėjo pirmieji statybininkai, 1972 metų birželio mėnesį, dar palyginti kukliomis sąlygomis, „Eglės sanatorija“ priėmė pirmuosius klientus, o nuo 1974 metų vasaros čia vienu metu gydėsi jau 500 žmonių. Žmonės ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio atvykdavo į „Eglės sanatoriją“, ieškodami efektyvaus gydymo ir puikios savijautos receptų. Taip prasidėjo šiemet jau 50-uosius gyvavimo metus švenčiančios „Eglės sanatorijos“ istorija!

Nuotraukų koliaže atsiskleidžia sanatorijos 50 metų istorija / „Eglės sanatorijos“ archyvo nuotrauka

„Eglės sanatorija“ per šį pusšimtį metų nuėjo ilgą ir įdomų kelią, tačiau visada didžiausias jos turtas buvo žmonės. Per šį laikotarpį ji aplink save subūrė daugybę žmonių. Dėl darbo sanatorijoje skirtingų sričių specialistai iš įvairių Lietuvos vietų vyko ir vis atvyksta gyventi į Druskininkus, ir šis kurortas tampa jų namais.

Bene kas antras druskininkietis ar jo šeimos narys yra dirbęs „Eglės sanatorijoje“, sveikatintis į sanatoriją atvykę svečiai iš Lietuvos ir užsienio tampa lojaliais mūsų klientais, o užmegzti kolegiški ryšiai – ilgalaikiu gražiu bendradarbiavimu. Tad šiuo jubiliejaus džiaugsmu norime dalintis su visais šiuos 50 metų buvusiais ir esančiais kartu su mumis“, – sako „Eglės sanatorijos“ generalinis direktorius Artūras Salda.

Nors oficiali sanatorijos gimtadienio diena yra birželio 5-oji, tačiau sanatorijos jubiliejus bus švenčiamas visus metus. Taigi metai bus pilni malonių įvykių, renginių, staigmenų ir dovanų visiems − darbuotojams, partneriams, sanatorijos svečiams ir Druskininkų bendruomenei.

Jubiliejinė dvasia sanatorijoje

Nuo pat metų pradžios sanatorijoje yra jaučiama šventinė dvasia ir jubiliejinių metų jausmas. Nuo pirmosios metų dienos ir taip 50 savaičių iš eilės sanatorijoje rengiamas konkursas, kuriame burtų keliu yra apdovanojamas vienas darbuotojas. Iki metų pabaigos įvairiausiomis sanatorijos dovanomis bus nudžiuginta net 50 Egliečių. O sanatorijos vienmečiai – gimusieji 1972 metais – 50-tojo jubiliejaus proga apdovanojami „Eglės sanatorijos“ firminiu chalatu su išsiuvinėtu savo vardu.

Šiais metais sanatorijos gimtadienio neminėjęs neliks nei vienas Eglietis – tikrąją gimtadienio dieną, birželio 5-ąją, organizuojama jubiliejinė darbuotojų vasaros šventė Druskininkuose. Ji šiais metais bus dar ypatingesnė nei paprastai – nustebins neįprastų veiklų, pramogų, maisto įvairove, jubiliejinėmis dovanomis ir šventę vainikuojančiu koncertu!

Važiuojant pro sanatoriją, galima pamatyti, kaip atgijo sanatorijos senoji registratūra – jos langus papuošė archyvinės nuotraukos iš procedūrų / „Eglės sanatorijos“ archyvo nuotrauka

Dovana miestiečiams

„Eglės sanatorijos“ dovana ir padėka už 50 metų buvimą kartu Druskininkų miestui ir druskininkiečiams pasieks jau šį savaitgalį. „Druskininkų kurorto šventėje 2022“ miestiečiai ir miesto svečiai galės pasimėgauti sanatorijos dovanojamu šių metų „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavusios dainininkės Monikos Liu koncertu.

O visai netrukus „Eglės sanatorija“ dovanas įteiks kiekvienam kada nors sanatorijoje dirbusiam Egliečiui, pakviesdama bent trumpam sugrįžti į sanatoriją ir kaip tikram Egliečiui kartą pasimėgauti baseinų ir pirčių kompleksu.

Tačiau sanatorijoje yra sakoma, kad buvusių Egliečių nebūna, kartą tapęs Egliečiu, – lieki juo visam laikui, nešiodamasis savyje brangias užmegztas draugystes, nepamirštamus nutikimus, nostalgiškus prisiminimus ir smagias istorijas. O istorijos gyvos tol, kol yra kas jas pasakoja ir kas jų klauso. Ta proga Druskininkų turizmo informacijos centre ir „Eglės sanatorijos“ registratūrų erdvėse laukia „Prisiminimų knygos“, visus kada nors joje dirbusius ar besilankančius žmones kviečiančios pasidalinti savo prisiminimais apie sanatoriją. Vėliau šios istorijos bus publikuojamos ir jomis dalijamasi su miestiečiais.

Važiuojant pro sanatoriją, galima pamatyti, kaip atgijo sanatorijos senoji registratūra – jos langus papuošė archyvinės nuotraukos iš procedūrų / „Eglės sanatorijos“ archyvo nuotrauka

Staigmena ir kiekvienam atvykstančiajam

Šventišką atmosferą šiais metais pajus kiekvienas, įžengęs į „Eglės sanatoriją“. Visus į sanatoriją atvykusius klientus šiais jubiliejiniais metais pasitiks saldi staigmena, o savo 50-metį švenčiantys klientai bus pasveikinti, įteikiant jiems specialią sanatorijos dovaną – firminę gertuvę mineraliniam vandeniui. Malonios staigmenos, loterijos, siurprizai ir dovanos klientų lauks visus metus.

Dar viena džiugi žinia lojaliems sanatorijos klientams, su nostalgija prisimenantiems legendinius sanatorijos šokius, – jie sugrįžta!

Sanatorija pasipuošė šventiškai

Šventinių metų proga visiems 2022-iesiems sanatorija taip pat puošiasi jubiliejiniais ženklais. Nuo metų pradžios pasikeitė „Eglės sanatorijos“ logotipas, kuriame atsispindi skaičius 50 ir atsirado šalia esantis užrašas – „Jau 50 metų rūpinamės jūsų sveikata“. Važiuojant pro sanatoriją, galima pamatyti, kaip atgijo sanatorijos senoji registratūra – jos langus papuošė archyvinės nuotraukos iš procedūrų.

„Per penkiasdešimt sanatorijos metų istorinės medžiagos susikaupė didžiuliai kiekiai. Norisi šiuo brangiu ir vertingu istoriniu turtu pasidalinti su visais, prikeliant jį nuotraukų publikavimo, filmo sukūrimo ir istorijų pasakojimo forma“, − sako „Eglės sanatorijos“ generalinis direktorius.

Sanatorijos viduje galima pamatyti nuotraukų koliažus „sena – nauja“, kuriuose atsispindi sanatorijos nueitas kelias – kaip keitėsi žmonės, aplinka, procedūros, technika. Tai dar geriau bus matyti specialiai šiai unikaliai progai kuriamame filme, kuriame papasakojama „Eglės sanatorijos“ gyvavimo istorija nuo pradžių pradžios. Ją istorijų ir atsiminimų pasakojimais atgaivins sanatorijai vadovavę vadovai, čia dirbę ir dirbantys darbuotojai, o vaizdais ji atgis, stebint filmui prikeltas daugybę archyvinių nuotraukų. Filmas pirmąkart bus parodytas oficialių jubiliejaus švenčių metu ir netrukus po to bus prieinamas visiems „Youtube“ kanale.

Sanatorija didžiuojasi didele gausa ilgamečių darbuotojų, kuriuos šie metai taip pat paskatino stabtelti ir atsigręžti atgal, pagalvoti, kokį įdomų, spalvingą, turiningą bei prasmingą kelią jie sanatorijoje nuėjo. Šiuos prisiminimus jie atgaivino, dalindamiesi savo prisiminimais ir įstabiomis istorijomis, kurios nuguls netrukus pasirodysiančiuose straipsniuose bei filme.

Užsakymo Nr. MDR-356-01