Kaip greičiausiai įsigyti tinkamus įrankius internetu? 5 praktiški patarimai

Internetinė prekyba darosi vis populiaresnė ir labiau mėgiama kone visų Lietuvos vartotojų. Kad ir į kokią prekių kategoriją bepažvelgtume, turbūt visur galima rasti privalumų, kodėl verta tai pirkti internetu. Šį kartą mes pasižiūrėsime į įrankius. Rodos, kad specializuotą arba įmantresnę techniką reikėtų pirkti vietoje, tiesa? Visgi realybė tokia, kad sodo technika, įrankiai darbams ar net konkretūs įtaisai, pvz., dažymo pulverizatoriai gali būti nesunkiai įsigijami net neišėjus iš namų. Štai net 5 patarimai, kaip tai padaryti lengviau ir efektyviau.

  1. Atidžiai skaitykite aprašymus

Renkantis įrankius svarbiausia – nebijoti to, jog tai – specializuotos prekės. Parduotuvės stengiasi palengvinti apsipirkimą, todėl prideda visą naudingą ir svarbią techninę informaciją į prekės aprašymo skiltį. Rekomenduojame, kuomet renkatės, praleisti kuo daugiau laiko skaitant techninius aprašymus, lyginant įvairius parametrus ir savybes.

Dėl to, kad daug kas ima galvoti tik apie kainą ir nutinka daug nemalonių patirčių perkant, kadangi nepastebima, jog kažkurios savybės įrankis neturi. Tad tokiu atveju nusiperkama už pigiau, bet naudos iš to būna per mažai. Prekių aprašymuose paprastai būna nurodytos svarbiausios savybės, galima rasti faktus apie technologijas, veikimą. Visa ši informacija būna naudinga renkantis, kadangi paspartina paieškas. 

Svarbiausi parametrai, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį (bendriniai): galingumas, matmenys, energijos tipas (varomas kuru, belaidis, su laidu…). Visa kita priklauso nuo to, koks įrankis ar kokie įrankiai jus domina. 

  1. Žinokite, kokie yra pristatymo terminai

Nors internetu įsigydami įrankius ir sutaupote laiką, kurį įprastai praleistumėte važiuodami į parduotuvę ar laukdami eilėse, tai dar nereiškia, kad viskas bus maksimaliai sklandu ir paprasta. Perkant internetu yra labai svarbu žinoti kokie yra numatomi pristatymo terminai. Įprastai, jeigu įrankis yra standartinis, normalu jo palaukti apie savaitę, tačiau dauguma pardavėjų prekes turi sandėliuose arba fizinėse parduotuvėse, tad išsiunčia vos tik gavę užsakymą. Tada pristatymas visoje Lietuvoje trunka maždaug 1-3 darbo dienas.

Tačiau specializuotos technikos pristatymas gali trukti ir ilgiau, ypač, jeigu tai – pagal užsakymą gaminama arba išskirtinės konfigūracijos technika. Dėl to atsižvelkite į informaciją, kuri nurodoma prekės puslapyje arba užsakymo formoje. 

  1. Laukite ir gaukite nuolaidas

Perkant fizinėse parduotuvėse, reikia labai daug laiko tam, kad galėtumėte gauti užtikrintumą, jog perkate geriausia kaina. Renkantis įsigyti įrankius internetu – tai daug paprasčiau ir lengviau. Pasirinkus norimą parduotuvę, visų pirmą pasižiūrėkite ar nevyksta akcijos, nuolaidos. Be to, jeigu įrankį ruošiatės pirkti tokiu metu, kai už mažiau nei savaitės prasideda didieji išpardavimai (pvz., Kalėdų išpardavimai, Juodasis penktadienis ir kt.) – neskubėkite pirkti. Palaukite nuolaidų ir akcijų.

Tokiu būdu jūs galite sutaupyti nuo kelių iki keliasdešimties procentų vienai prekei ar viso apsipirkimo metu. Perkant brangesnius įrankius, kainuojančius šimtus eurų ar net keturženkles sumas, sutaupyti pavyks dešimtis ar net šimtus eurų.

  1. Peržiūrėkite apžvalgas ir patarimus YouTube platformoje

Perkant įrangą labai svarbu atskirti du dalykus – faktus “ant popieriaus” ir faktus “realiame naudojime”. Įranga gali turėti geriausius techninius parametrus ir būti pagaminta iš prabangiausių medžiagų, tačiau tai nereiškia, kad praktikoje ją bus lengva pritaikyti.

Geriausias būdas susipažinti su tuo, kaip įranga turėtų “elgtis” realiomis darbo sąlygomis – apžvalgos ekspertų blog’uose bei YouTube platformoje. Pastaroji dabar tapo kone pagrindiniu informaciniu šaltiniu, kuomet norime pamatyti, kaip koks nors daiktas veikia realiomis darbo sąlygomis. Ten turinį keliantys žmonės galės detaliau papasakoti apie įrankio privalumus, trūkumus, įdomias savybes. Tokios apžvalgos įprastai kiek objektyviau apžvelgia įrankių savybes bei funkcijas.

  1. Nebijokite klausti patarimo

Perkant specializuotą įrangą pirmą kartą arba neturint daug patirties, nereikėtų galvoti, jog tik jūs patys turite rasti visus atsakymus bei sukaupti visas žinias. Bet kurioje internetinėje parduotuvėje turėtų būti nurodyti kontaktai konsultacijai. 

Telefonu, elektroniniu paštu arba tiesioginio susirašinėjimo būdu susisiekite su pardavėjais ar konsultantais bei gaukite atsakymus į klausimus, įžvalgas bei patarimus. Tai gali padėti išsigryninti poreikius, rasti geriausią finansavimo sprendimą, patikslinti biudžetą ar gauti papildomas nuolaidas.