Duris atvėrė nauja medžio drožinių studija-galerija „Dzub Dzub“

Druskininkuose duris atvėrė dar vienas įdomus lankytinas objektas. Besidomintieji medžio skulptūromis, kryždirbyste, liaudies menu ir senoviniais rankdarbiais laukiami Ratnyčioje, Cimakovo g. 7, Živilės ir Gintauto Akstinų rankomis sukurtoje medžio drožinių studijoje-galerijoje „Dzub Dzub“. Ketvirtadienį surengtas ir jos pristatymas lankytojams, kuriame dalyvavo Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius, Kultūros centro kolektyvas, Druskininkų turizmo srities atstovai.

Besidomintieji medžio skulptūromis, kryždirbyste, liaudies menu ir senoviniais rankdarbiais Ž. ir G. Akstinų rankomis sukurtoje medžio drožinių studijoje-galerijoje „Dzub Dzub“ / Roberto Kisieliaus nuotrauka

„Per keturis dešimtmečius trunkantį kūrybinį laikotarpį sukaupiau medžio darbų kolekciją, kurią noriu pristatyti visuomenei. Atvykę į kurortą, svečiai ieško kažko naujo. Manau, kad galiu juos sudominti ne tik savo darbų ekspozicija, bet ir edukaciniais užsiėmimais“, – sako naujos medžio drožinių studijos-galerijos „Dzub Dzub“ šeimininkas, tautodailininkas G. Akstinas.

Lankytojus su žmona Živile jie kviečia į savo asmeninę erdvę – ekspozicija įrengta šeimos namuose. Lankytojus jau namų prieigose pasitinka G. Akstino sukurtos įspūdingos skulptūros. Dar daugiau jų galima pamatyti pačioje galerijoje – ten ir šventųjų skulptūros, ir kryždirbystės darbai, ir medyje perteikti mitiniai personažai. Daugybę kūrinių, išsibarsčiusių po visą pasaulį, galima pamatyti vizualizacijose ar plakatuose.

Skulptorius kviečia užsukti ir į dirbtuvę, kurioje galima apžiūrėti jo naudojamus įrankius, jau sukurtas ir dar nebaigtas skulptūras. Apžiūrint jo kūrinius, žavi netradicinis menininko braižas ir gebėjimas originaliai prakalbinti medį. Kad ir senąjį Druskininkuose augusį, taip vadinamą Pilsudskio ąžuolą, pakirstą vėtros, kurio pliauskos virto originaliais rūpintojėliais. G. Akstino rankose meno kūriniais virsta ir iš ežero ištraukti medžio luotai. Skulptūromis jau virto ne vienas Druskininkuose augęs ir nuo gamtos stichijų nukentėjęs medis – talentingas menininkas jiems suteikia antrą gyvenimą.

Galerijoje galima pamatyti ir G. Akstino įvairiuose konkursuose laimėtus apdovanojimus, tarp kurių – respublikinėse konkursinėse liaudies meno parodose „Aukso vainikas“ pelnyti aukso ir sidabro vainikai.

Idėjų ir sumanymų nestokojanti Akstinų šeima nuo šiol lankytojus kvies ne tik pasigrožėti Gintauto sukurtų medžio skulptūrų ir kryždirbystės ekspozicija; Živilės rankdarbiais ir restauruotomis šeimos relikvijomis (staltiesėmis, rankšluosčiais, nėriniais), bet ir pasiūlys dalyvauti edukacinėse programose.

„Mano Druskininkai“ informacija