Karščiausios Druskininkų JUC naujienos

Kasmet Druskininkų jaunimo užimtumo centras (JUC) jauniems žmonėms pasiūlo tęstinių veiklų bei jau tradicijomis tapusių renginių – ekstremalaus sporto festivalis „Holy Pine“ ar „Naktinis krepšinis“. Šiais metais pasiūlyta dar daugiau naktinių veiklų, tokių kaip „Naktinėtojai“, „Merginų naktis“, taip pat suburtas knygų mylėtojų klubas „Kankorėžių ministerija“.

Druskininkų JUC komanda džiaugiasi, gavusi Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansavimą 2022-2023 metams, kuris užtikrins tęstinių veiklų, renginių bei naujų paslaugų įgyvendinimą/JUC archyvo nuotrauka

Bene karščiausia centro naujiena – atnaujinta centro kompiuterinė erdvė: įsigyti penki modernūs kompiuteriai, stalai, patogios kėdės. Šie teigiami pokyčiai atsirado, įgyvendinant projektą, teiktą finansuoti Europos solidarumo korpuso programai. Juo buvo siekiama ne tik atsinaujinti, tačiau ir sukurti jaunimo elektroninio sporto bendruomenę, sudaryti komandas ir suteikti jaunuoliams galimybes dalyvauti vietiniuose bei tarptautiniuose elektroniniuose sporto turnyruose. Dar vienas iš tikslų – surengti pirmąsias Druskininkų mieste elektroninio sporto varžybas, kuriose susigrumtų visi tokio sporto entuziastai. Norintieji sekti karščiausias naujienas yra kviečiami prisijungti ir stebėti informaciją „Facebook“ platformoje – 5KOMPAI.

Druskininkų JUC erdvėje dažniausia lankosi jaunimas nuo 14 iki 29 metų amžiaus, tačiau nuo 2021 metų, kai centras koordinavo vaikų vasaros stovyklas Druskininkuose, čia yra rengiami reguliarūs susitikimai su 7-12 amžiaus vaikais, dalyvavusiais tose vasaros stovyklose.

Susitikimų metu administratorius Jonas užtikrina smagų ir turiningą vaikų laisvalaikį, organizuoja estafetes, maisto gamybos vakarus, menines dirbtuvėles, rengia filmų peržiūras.

Yra ir dar viena naujiena, skirta 12-13 amžiaus jaunuoliams – jie galės lankytis jaunimo erdvėse kiekvieną pirmadienį nuo 14 iki 20 valandos.

Druskininkų JUC komanda džiaugiasi, sėkmingai gavusi Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansavimą 2022-2023 metams. Finansavimas užtikrins tęstinių veiklų, renginių bei naujų paslaugų įgyvendinimą.

Viena iš jų – radijo bangomis valdomos mašinytės. JUC įrengs lenktynių trasą, kurioje visi norintieji galės išmėginti savo strategijas, greitį. Bus galima dalyvauti ne tik šiose veiklose, bet ir planuojamame turnyre.

Druskininkų JUC jaunimui siūlo įvairių smagių renginių/JUC archyvo nuotraukos

Na, o mėgstantiems muzikuoti ir improvizuoti arba tiesiog išmėginti save naujoje veikloje – muzikinio įrenginio „loopstation“ įsigijimas. Tai priemonė, dar vadinama kilpine mašina, kuria, naudojant basą ir instrumentus, galima kurti melodijas čia ir dabar. Ši naujovė padės skleistis jaunų žmonių kūrybiškumui ir savirealizacijai.

Šaunioji Druskininkų JUC komanda pristato dar vieną labai šviežią ir itin smagią naujieną – individualius mokymus jaunimui. Komandos teigimu, šie mokymai padės anksti atrasti jaunų žmonių pomėgius, kurie ateityje gali išaugti į būsimą darbą ar sėkmingą karjerą. Jaunimas yra kviečiamas pasinaudoti šia išskirtine galimybe.

Daugiau informacijos apie vykdomus individualius mokymus bei registracijos formas galima rasti puslapio www.juc.lt skiltyje „Pagalba jaunimui“/„Mokymai“.

Šviesos ir vaizdo operatorius Justas Vilūnas visus norinčius išmokti apšvietimo įmantrybių – kaip valdyti šviesas, valdymo pultą, kaip teisingai sujungti laidus, susipažinti su įvairiais lempų tipais, ir, žinoma, pačiu apšvietimo dizainu – kviečia į mokymus.

Justas siūlo ir filmavimo pamokas visiems šios srities entuziastams, kurie neturi patirties arba yra mažai susidūrę su montavimo programomis bei kita su filmavimu susijusia specifika.

Jaunuoliams, kurie neabejingi šokiams ir judesiui, renginių organizatorius ir choreografas, JUC komandos narys, Justinas Baltulionis rengia individualias „Hip Hop“ šokių pamokas. Laukiami visi – ne tik jau šokantys, tačiau ir tie, kurie nori išmokti šio energingo šokio pradmenų.

Dar viena energingo judesio kryptis su treneriu Evgenijumi – breiko pamokos. Tai šokis, reikalaujantis fizinės jėgos ir mąstymo. Evgenijus kviečia visus norinčius išbandyti ir susipažinti su šiuo šokiu.

Kaip veikia mikrofonai ir kaip įgarsinti renginį? Kokia technika yra naudojama koncertų metu? Apie visa tai kalba ir norinčius daugiau sužinoti moko jaunimo darbuotojas Deividas Laukionis. Jo teigimu, jaunuoliai ne tik smagiai praleis laiką, klausydamiesi muzikos, bandys atpainioti milijoną laidų, tačiau ir iš tiesų gaus itin vertingos informacijos.

Druskininkų JUC organizuoja patrauklias veiklas, renginius, skatina jaunimo iniciatyvas, rengia klasės valandėles, visą šią informaciją galima rasti „Facebook“ ir „Instagram“ platformose bei uždaroje JUC „Facebook“ grupėje ERDVĖLAIVIS. Taigi, Druskininkų jaunime, Jūs visi pas mus esate laukiami!

Projektas „Elektroninio sporto erdvė“ arba 5KOMPAI (ESC30-SOL-8BAA7CAA) yra finansuojamas Europos solidarumo korpuso lėšomis.

Druskininkų JUC veiklų finansavimą užtikrina Druskininkų savivaldybė bei kiti fondai, kuriems Druskininkų JUC teikia projektinius pasiūlymus.

Druskininkų jaunimo užimtumo centro informacija