Nuo balandžio 1 dienos keisis rinkliava už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą

Druskininkų savivaldybės Taryba, įvertinusi būtinąsias su komunalinių atliekų tvarkymu susijusias sąnaudas už 2021 m. ir stipriai išaugusį mokestį už aplinkos teršimą, atliekų deginimo sąnaudų didėjimą, kuro bei kitų sąnaudų brangimą, priėmė sprendimą nuo balandžio 1 dienos padidinti rinkliavą už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą.

Kaip keisis rinkliavos kaštai?

Specialistų skaičiavimais, padidinus rinkliavą, standartinio 60 kvadratų buto sąskaita už atliekų tvarkymą per mėnesį pabrangs apie vieną eurą – 12 eurų per metus, 100 kvadratinių metrų gyvenamojo namo savininkai per mėnesį mokės maždaug 1,7 eurų brangiau – rinkliava jiems pabrangs apie 20 eurų per metus.

Mokestis už pirmąjį šių metų ketvirtį dar bus skaičiuojamas senaisiais kaštais, o nuo balandžio 1 dienos įsigalios didesni rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą tarifai.

Metiniai mokėjimo pranešimai už atliekų tvarkymą bus atsiųsti balandžio mėnesį.

Druskininkų savivaldybės atliekų turėtojus metinės elektroninės ir popierinės sąskaitos už vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą už 2021 m. pasieks šiek tiek vėliau, nei įprastai – balandžio mėnesį.

Užsisakius elektroninį mokėjimo pranešimą – nuolaidos

Druskininkų savivaldybė kviečia bendruomenę rinktis elektroninį mokėjimo pranešimo už atliekas gavimo būdą. Taip patogiau, pigiau bei prisidedama prie gamtos tausojimo ir saugojimo.

Atsisakyti popierinių sąskaitų galima, prisijungus prie Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro savitarnos svetainės https://www.aratc.lt/vietine-rinkliava/e-paslaugos-e-vietine-rinkliava/

Pažymėkite, kad renkatės elektroninę sąskaitos gavimo būdą, nurodykite teisingą, naudojamą elektroninio pašto adresą ir būsite garantuoti, kad jūsų pranešimas niekur nepasimes ir nedings.

Užsisakiusiems elektroninius pranešimus ir rinkliavą už visą mokestinį laikotarpį sumokėjusiems vienu pavedimu iki liepos 1 d., rinkliava bus mažinama 3 proc.

Jeigu kyla neaiškumų, problemų, jungiantis ar registruojantis prie ARATC savitarnos sistemos, kreipkitės info@alytausratc.lt arba tel.
(8 315) 72842.

„Kartu su bendruomene pasiekti atsakingo rūšiavimo rezultatai leido efektyviai veikti, padengti visus kaštus ir ilgą laiką nedidinti rinkliavos – ją indeksavome tik vieną kartą, 2017 metais. Deja, yra dalykų, kurie nuo mūsų nepriklauso: nuo valstybės sprendimų priklauso ir vartų (taršos) mokestis, ir nereguliuojamos atliekų deginimo kainos, ir monopolistinė atliekų deginimo rinka, nuo pasaulinės rinkos – brangstanti elektra bei kuras. Iš savivaldybės biudžeto paskutiniuosius du metus jau skiriame po 200 tūkst. eurų, kad padengtume atliekų sistemos išlaidas ir nebrangintume rinkliavos žmonėms. 2022 metais jau būtų tekę ieškoti 400 tūkst. eurų – to sau leisti nebegalime. Todėl buvome priversti priimti nepopuliarų sprendimą dėl rinkliavos didinimo“, – sakė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.