Ką reikia žinoti apie vandens siurblio rinkimąsi?

Kalbant apie specializuotą įrangą, kiekvienas specialistas pasakys – jei neturite „žalio supratimo“ apie tai, ko ieškote, pasitarkite su profesionalais! Iš tiesų tai tikriausiai būtų pats geriausias patarimas, kadangi ieškodami informacijos jūs sugaišite labai daug laiko. Nors ir sužinosite labai daug bendros informacijos, tačiau vis tiek vargu ar būsite užtikrintas pasirinkimu.

Vis dėlto, jeigu planuojate įsigyti vandens siurblį, turėtumėte žinoti keletą svarbių aspektų.

  1. Pradėkite nuo to, kokią paskirtį vandens siurblys turi atlikti, tuomet žinosite, kokio tipo jis jums yra reikalingas. Pagal paskirtį ir veikimo principą vandens siurbliai yra skirstomi į panardinamus ir paviršinius. Panardinami įrenginiai gali būti naudojami gręžiniuose ar šuliniuose, kurių įsiurbimo aukštis yra daugiau kaip 9 metrai. Šiuo atveju taip pat galima įrenginius suskirstyti pagal tipus, skirtus arteziniams gręžiniams arba šuliniams.
  2. Labai svarbu žinoti, kad tiek panardinami, tiek paviršiniai siurbliai dar išskiriami į skirtingus tipus. Pavyzdžiui, panardinami vandens siurbliai gali būti fekaliniai, drenažiniai arba giluminiai. Todėl aiškiai žinodami, koks yra šio įrenginio tikslas, pasirinksite teisingą variantą.
  3. Vandens siurblys taip pat skiriasi valdymo ypatumais – jis gali būti elektroninis su elektronine rele, su dažnio keitikliu arba mechaninis su slėgio rele. Lyginant šiuos tris komponentus, svarbu žinoti, kad žymiai patikimesnis yra elektroninis valdiklis, kadangi jis, priešingai nei mechaninis, turi apsaugą nuo sausos eigos, viršįtampio bei slėgio svyravimų. Tuo tarpu siurblio valdymas su dažnio keitikliu yra nepalyginamai komfortiškiausias ir patikimiausias sprendimas. Šie pasižymi maksimaliu patikimumu, tyliu veikimu ir minimaliomis eksploatacinėmis elektros energijos ir vandens sąnaudomis.
  4. Taip pat gali būti vandens siurbliai benzininiai, dyzeliniai bei elektriniai. Benzininiai įrenginiai yra labai kompaktiški, pasižymi gana dideliu našumu ir yra puikus pagalbininkas buityje bei žemės ūkyje. Jie pasitarnauja laistymo, aeravimo, vandens valymo ar perpumpavimo srityse, labiau tinkami naudoti lauke. Patalpoje paprastai naudojami elektriniai.
  5. Ir paskutinis dalykas, ką jums svarbu žinoti – tai įrenginio našumas ir pakėlimo aukštis (slėgis). Šiuo parametrus geriausiai apskaičiuos profesionalai ir padės pasirinkti jums tinkamiausią ir poreikius geriausiai tenkinantį vandens siurblį.