Druskininkuose lankėsi Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas

Praėjusį ketvirtadienį Druskininkų savivaldybėje apsilankė ir su Druskininkų savivaldybės meru Ričardu Malinausku, LR Seimo nariu Zenonu Streikumi, savivaldybės vadovų komanda, ligoninės direktore Evelina Raulušaitiene ir poliklinikos vadove Egle Matiene susitiko LR Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas.

LR Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininko A. Matulo aplankymo metu diskutuota apie šiuo metu Lietuvoje planuojamą įgyvendinti sveikatos priežiūros įstaigų reformą, išsamiai pristatyta, ko iš jos tikisi Druskininkai/Dianos Sinkevičiūtės nuotraukos

Susitikimo metu diskutuota apie šiuo metu Lietuvoje planuojamą įgyvendinti sveikatos priežiūros įstaigų reformą, išsamiai pristatyta, ko iš jos tikisi Druskininkai: užtikrinti gyventojams ir svečiams įvairaus spektro sveikatos priežiūros paslaugų kokybę, modernumą ir, svarbiausia, – greitą prieinamumą.

A. Matului sveikatos priežiūros įstaigų vadovės pristatė planus apie infrastruktūros ir pastatų atnaujinimą, naujos įrangos įsigijimą, paslaugų plėtrą, medikų kvalifikacijos kėlimo galimybes, bendradarbiavimo stiprinimą ir kita – visa tai gruodžio mėnesį buvo pateikta Sveikatos apsaugos ministerijai.

Susitikimo metu aptarta greitosios medicinos pagalbos darbas ir išsakytos pastabos, kad Druskininkams būtina didinti GMP brigadų skaičių tam, kad būtų užtikrintos savalaikės paslaugos.

Dar vienas klausimas – sanatorijos „Dainava“ likimas. Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas akcentavo, kad daug metų Vyriausybės, ministerijų lygiu keliamas klausimas dėl kurortologinių tyrimų centro, laboratorijos, sistemingai vykdomų tyrimų būtinybės, reabilitologų parengimo poreikio, tad, jeigu sanatoriją „Dainava“ perimtų Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, tai atneštų didelę naudą. A. Matulas išsakė pritarimą siūlymams perduoti šią sanatoriją Lietuvos sveikatos mokslų universitetui arba kuriai nors iš sveikatos įstaigų.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi įdomia ir produktyvia diskusija. Ačiū Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkui už jo išsakytas pastabas, įsigilinimą į mūsų išsakytas problemines vietas, pateiktų idėjų supratimą ir palaikymą. Mūsų visų bendras tikslas – Druskininkuose teikti pažangias ir kokybiškas sveikatos priežiūros paslaugas“, – sakė Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas.

Po susitikimo savivaldybėje A. Matulas kartu su meru R. Malinausku, mero pavaduotoju Linu Urmanavičiumi, LR Seimo nariu Z. Streikumi ir savivaldybės gydytoja Egle Sadauskaite apsilankė „Eglės“ ir „Dainavos“ sanatorijose bei Druskininkų ligoninėje, kurių vadovai pristatė veiklą ir iškėlė jiems aktualius sveikatos priežiūros klausimus.