Pradėti Ateities kvartalo eismo infrastruktūros atnaujinimo projektavimo darbai

Dar prieš Naujuosius metus Druskininkų savivaldybės vadovams ir administracijos specialistams nuotolinio susitikimo metu buvo pristatyti pirmieji projektuotojų pasiūlymai, kaip būtų galima sutvarkyti Ateities kvartalo eismo infrastruktūrą iš pagrindų.

Susitikime aktyviai diskutuota, kaip išspręsti Ateities, Merkinės ir Liškiavos gatvių eismo ir automobilių statymo problemas, iškeltas klausimas, kokį parkavimo būdą parinkti, kad būtų išplėstos automobilių statymo vietos ir kartu gyventojams užtikrintas patogumas bei eismo saugumas.

Dar vienas pasitarimo metu keltas klausimas – eismas prie vaikų lopšelio-darželio „Bitutė“. Privažiavimas prie darželio yra siauras, nepatogus, sukelia daug sunkumų vaikus atvežusiems tėvams. Dėl to kenčia ir rajono gyventojai, nes eismas rytais bei vakarais čia tampa intensyvus, sukelia nepatogumų.

Susitikimo metu diskutuota ne tik apie automobilių stovėjimo aikštelių išplėtimą, senų šaligatvių atnaujinimą ir eismo srautų reguliavimą visame Ateities rajone, bet ir apie vaikų žaidimo aikštelių atnaujinimą, naujų įrengimą bei visą infrastruktūros sutvarkymą bendrai.

„Labai gerai žinau, kad Ateities rajone – Ateities, Merkinės, Liškiavos gatvėse – gyvenantys druskininkiečiai daugelį metų susiduria su įvairiomis eismo problemomis: gatvės siauros, sunku prasilenkti, automobilių stovėjimo aikštelės mažos ir nuolat perpildytos, dėl to automobiliai paliekami ant žaliosios vejos ir tuomet kyla konfliktų su aplinkosaugininkais, o rytais prie darželio ir mokyklos susidaro automobilių spūstys. Norime situaciją pakeisti iš pagrindų.

Tam reikia didelių lėšų ir, svarbiausia, – kokybiško, į gyventojų patogumą orientuoto kvartalo atnaujinimo projekto. Šiuo metu esame nupirkę viso Ateities kvartalo eismo infrastruktūros projektavimo darbus. Kol kas – tai tik pirmasis susitikimas ir konkrečių sprendimų nėra. Išsakėme savo pastabas bei lūkesčius, diskutavome, kokie sprendimai patogiausi čia gyvenantiems druskininkiečiams“, – sakė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Meras R. Malinauskas: „Išsakėme savo pastabas bei lūkesčius, diskutavome, kokie sprendimai patogiausi čia gyvenantiems druskininkiečiams“/Dianos Sinkevičiūtės nuotrauka