Druskininkų sveikatos priežiūros įstaigų vizijos apie teikiamų paslaugų pagerinimą jau pateiktos Sveikatos apsaugos ministerijai

Praėjusią savaitę Druskininkų savivaldybė Sveikatos apsaugos ministerijai pateikė preliminarius Druskininkų ligoninės, poliklinikos ir šeimos gydytojų kabinetų projektus ir vizijas, kaip, įgyvendinant sveikatos priežiūros reformą, būtų galima pagerinti druskininkiečiams ir kurorto svečiams teikiamas paslaugas bei jų kokybę.

Meras R. Malinauskas: „Pokyčiai būtini. Reikia atnaujinti infrastruktūrą, plėsti paslaugų spektrą, gerinti jų kokybę, kelti medicinos personalo kvalifikaciją, stengtis pritraukti į Druskininkus kvalifikuotų medikų.“/Druskininkų savivaldybės archyvo nuotrauka

Kaip teigia Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, pokyčiai yra būtini – reikalingas infrastruktūros atnaujinimas, paslaugų plėtra ir kokybės gerinimas, medicinos personalo kvalifikacijos kėlimas bei kvalifikuotų medikų pritraukimas.

V. Jurgelevičienė: „Pasitinkant reformą, labai svarbu bendradarbiauti visoms sveikatos priežiūros įstaigoms ir sukurti reikalingus pokyčius ir kokybiškas paslaugas, kurie neš naudą druskininkiečių bendruomenei ir kurorto svečiams.“/Druskininkų savivaldybės archyvo nuotrauka

Gruodžio pradžioje Druskininkų savivaldybės vadovai bendrai diskusijai apie valstybės planuojamą sveikatos priežiūros srities reformą, sveikatos priežiūros srities iššūkius ir aktualijas sukvietė Druskininkų ligoninės, poliklinikos ir privačių šeimos gydytojų kabinetų atstovus.

Kaip akcentavo Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė, merui ir specialistams valstybiniu lygiu pavyko įrodyti, kad Druskininkams, kaip tarptautiniam kurortui, būtina stipri ligoninė – su visais profiliais, įskaitant ir chirurgijos. „Dabar, pasitinkant reformą, labai svarbu bendradarbiauti visoms sveikatos priežiūros įstaigoms ir sukurti reikalingus pokyčius ir kokybiškas paslaugas, kurie neš naudą druskininkiečių bendruomenei ir kurorto svečiams“, – sakė V. Jurgelevičienė.

Sveikatos priežiūros įstaigų atstovai kalbėjo apie infrastruktūros ir pastatų atnaujinimą, naujos įrangos įsigijimą, paslaugų plėtrą, medikų kvalifikacijos kėlimo galimybes, bendradarbiavimo stiprinimą ir kita – visi minėti jų planai detaliai pateikti Sveikatos apsaugos ministerijai.

Susitikimo metu nuspręsta kartą per ketvirtį organizuoti Druskininkuose veikiančių sveikatos priežiūros įstaigų ir šeimos gydytojų kabinetų atstovų susitikimus ir taip stiprinti bendradarbiavimą bei sveikatos priežiūros paslaugų teikimo kokybę.

Druskininkų savivaldybės vadovai apie valstybės planuojamą sveikatos priežiūros srities reformą, sveikatos priežiūros srities iššūkius ir aktualijas diskutavo su Druskininkų ligoninės, poliklinikos ir privačių šeimos gydytojų kabinetų atstovais/Dianos Sinkevičiūtės nuotrauka