Oranžinės šviečiančių moliūgų vilionės

Tris savaitgalio vakarus Druskininkų gydyklų parkas švytėjo mistiškomis švieselėmis, o aplinkui šėlstantis vėjas nešiojo neįtikėtinai gardžius šylančių moliūgų kvapus. Jau ketvirtą rudenį, priešpaskutinį spalio savaitgalį, skverelyje prie Muzikinio fontano organizuoti Šviečiančių moliūgų vakarai. Įstabios žibintų iš natūralios rudens augmenijos kolekcijos traukte traukė pasivaikščioti išėjusių kurorto svečių ir pačių druskininkiečių dėmesį.


Visą savaitgalį šviečiantys moliūgai traukte traukė pasivaikščioti išėjusių kurorto svečių ir pačių druskininkiečių dėmesį/Roberto Kisieliaus ir Laimos Rekevičienės nuotraukos

Šventę kūrė visi kartu

Visa Druskininkų bendruomenė – mokyklos, darželiai, prekybos centrai, įstaigos, restoranai, kaimynai, šeimos, draugų kompanijos, darbo kolektyvai buvo pakviesti pasitelkti kūrybinę fantaziją, pasigaląsti įrankius, pasiraitoti rankoves ir imtis kurti linksmą, jaukią ir labai mielą šventę.

Skaptuodami ir dekoruodami moliūgus, druskininkiečiai pažadino savo kūrybines galias, išlaisvino fantaziją ir paskleidė ypatingai geras emocijas! Žiūrovai vaikščiojo, apžiūrinėjo, aikčiojo, stebėjosi, fotografavosi, filmavo ir aptarinėjo. Vaikai glostė moliūgus ir kūrė savas istorijas. Mažieji akivaizdžiai buvo apstulbę, kad moliūgai turi dantis ir taip baltai juos išsivalo!

Žaismingos moliūgų galerijos privertė aikčioti iš nuostabos

Tarp dviejų aukštų medžių, virš Gydyklų parko, sklendė „Lynų keltuvai“, o Druskininkų pasienio užkardos moliūgas transformavosi į neatpažintą skraidantį objektą – ateivių laivą. Linksma „M&M“ šeimyna su čiulptuką įsikandusiu mažuoju sūneliu priminė, kad saugiau būti su kauke.

Balta pudra padengti, dekoruoti ypatingu šventiniu makiažu ir padabinti gėlių vainikais „Etno dvaro“ moliūgai dieną sekė Japonijos geišų istoriją, o vakare jų gilios akys įgaudavo magišką, nežemišką švytėjimą ir įgydavo išminties paukščių – baltųjų pelėdų pavidalą.

Profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ moliūgai sučiulbo paukštukais, o centro „Dainava“ moliūgas kaustė dėmesį skvarbiu akių žvilgsniu ir įstabiu obuolių sodu ant galvos.

„Ryto“ gimnazijos šaunioji moliūgų kompanija kerėjo plačiomis oranžinėmis šypsenomis ir žaviomis rudeniškomis šukuosenomis iš šaltalankių. Tarsi norėjo priminti, kad reikia paskubėti prisirinkti žiemai oranžinių uogų – juk tikriausiai žiemą gurkšnojate šitų vitaminingų uogų arbatą?

Prabangia gėlių kompozicija pasipuošė ažūriniais raštais išpjaustytas didžiulis moliūgas, Eglės ir Žalčio meilės istoriją sekė dailiai išskaptuota AB „Eglės sanatorija“ moliūgų pora.

Sveikatingumo paslaugas teikiančios įstaigos išradingai viliojo klientus: ant palmės lapų patogiai įsitaisė sveikatinimo procedūroms pasirengę „Grand SPA Lietuva“ drūtuoliai, efektingai savo paslaugas pristatė Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“, garantuojantis komfortišką nakvynę, gerą maistą, smagias pramogas, vandens ir SPA procedūras ir, žinoma, kvapą gniaužiančius nuotykius „Snow Arenoje“. Santūriai ir elegantiškai apie save priminė UPA Medical SPA, nuolat judėti – žingsniuoti, mankštintis ar tiesiog šokti, įsikandus gėlę, kvietė Druskininkų VSB.

Nuostabias žibintų kolekcijas sukūrė ir į pasakų pasaulį, kuriame gerosios jėgos kovoja su piktosiomis, nukėlė lopšelių-darželių „Žibutė“, „Bitutė“, „Atgimimo“ mokyklos fantastiški personažai: žvaigždutėm ir širdelėm išpuoštus moliūgus nutūpė bitutės, žavingą šypseną dovanojo akį merkiantis linksmuolis, čia skraidė vaiduokliai, kniaukė katinai, voratinklius mezgė vorai, namučius įsirenginėjo mažosios coliukės. Viečiūnų progimnazijos kolekcijoje atgijo Adamsų šeimynėlės herojai, į Helovyno vakarėlį traukė didžiaakiai, plačiaburniai M. K. Čiurlionio meno mokyklos moliūgėliai, įsitaisę karietoje, kurią traukė labai jau impozantiškas vežėjas!

Ir, žinoma, moliūgų drožinėjimo meną išbandė Druskininkų kultūros centro darbuotojai, sukūrę ne mažiau įspūdingą instaliaciją, kurioje, jaukiai įsitaisę oranžiniame krėsle, prie šviečiančių žibintų noriai fotografavosi ne tik vaikai bei suaugusieji, bet ir šuneliai!

Širdelė – pačiam gražiausiam moliūgui

Dar viena smagi žinia – jau paskelbti „Moliūgų karaliaus“ rinkimai! Kviečiame išrinkti patį gražiausią, įspūdingiausią, įdomiausią, linksmiausią moliūgą, kuriam bus suteiktas „Moliūgų karaliaus“ titulas!

Moliūgų nuotraukų ieškokite Druskininkų kultūros centro „Facebook“ paskyros nuotraukų galerijoje ir žymėkite širdelėmis labiausiai patikusį eksponatą. Balsavimas bus stabdomas lapkričio 5 d. 9 val.

Parengė Ramunė Tarandė, DKC reklamos ir komunikacijos vyriausioji specialistė