Gydyklų parke, Vilniaus alėjoje ir bažnyčios aikštėje atliekamas medžių būklės vertinimas

Praėjusį savaitgalį Vilniaus alėjoje, Gydyklų parke ir aikštėje prie bažnyčios ekspertai pradėjo medžių arboristinį vertinimą, kuris truks keletą mėnesių. Asociacijos „Kraštovaizdžio ir želdynų ekspertų grupė“ specialistai žaliais dažais pažymės sergančius, puvinių ar kitų pažeidimų turinčius medžius ir įtrauks juos į vertinamų medžių sąrašą.

Šiuo metu atliekamas medžių būklės vertinimas: pažymėtų medžių kirsti tikrai niekas neskubės – ekspertai kartu su savivaldybės specialistais aptars arboristines priemones, kurios padės išsaugoti medžius/Dianos Sinkevičiūtės nuotraukos

„Pažymėtų medžių kirsti tikrai niekas neskubės – ekspertai kartu su savivaldybės specialistais aptars arboristines priemones, tokias kaip genėjimas, lajos sutvarkymas ir kitas, kurios padės išsaugoti medžius. Visada stengiamės išsaugoti kiekvieną medį, o sprendimas šalinti priimamas tik tada, kai jokios kitos priemonės nebegali padėti“, – sakė Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė. Jos teigimu, medžių vertinimas reikalingas, rengiant Vilniaus alėjos techninį projektą.

Medžių būklės vertinimas reikalingas ir ruošiantis šaltajam sezonui – svarbu įvertinti, ar medžiai nekelia pavojaus žmonėms.

Savivaldybė primena, kad Druskininkuose seni, pavojų keliantys medžiai keičiami jau paaugintais 5-8 cm skersmens, 3-4 metrų aukščio želdynais, estetiškai įsiliejančiais į kraštovaizdį. Kasmet kurorte ir seniūnijose pasodinama 200-300 naujų medelių.