Pasaulinę turizmo dieną pasitinkantis centras „Aqua“ džiaugiasi vasarą sulauktų turistų gausa

Kai po ilgos karantino pertraukos paskutinėmis gegužės dienomis vėl pradėjo veikti sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“, regis, gyvenimas Druskininkuose vėl sugrįžo į savo vietas. Populiariausias kurorto kompleksas, siūlantis sveikatinimo paslaugų ir pramogų įvairovę, kaip ir kasmet, išliko didžiausiu turistų traukos centru.

Centro „Aqua“ direktorius Edmundas Antanaitis sakė, kad vasarą apsilankiusių svečių skaičius džiugina, o centre dirbantys darbuotojai padarė viską, kad apsilankę svečiai išsivežtų pačius geriausius įspūdžius.

Centras „Aqua“, siūlantis sveikatinimo paslaugų ir pramogų įvairovę, kaip ir kasmet, išlieka didžiausiu turistų traukos centru/Žydrūno Borodičo nuotrauka

– Kokia buvo praėjusi vasara centrui „Aqua“?

– Po ilgos antrojo karantino pertraukos gegužės paskutinėmis dienomis dirbti pradėjęs, Sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“ birželį sulaukė nelabai daug svečių, tačiau, vasarai įsibėgėjant, svečių viešbučiuose ir lankytojų vandens parke vis daugėjo.

Viešbučio „Aqua“ užimtumas rugpjūtį pasiekė beveik 97 procentus, o viešbučio „Flores“ – beveik 93 procentus. Tai – rekordinis šio viešbučio rezultatas nuo pat jo atidarymo 2015 m. lapkritį. Tokie įspūdingi skaičiai byloja, kad sulaukėme ne tik savo tautiečių, kurių tarp svečių buvo didžioji dauguma (apie 86 proc.). Štai liepą vis drąsiau ir gausiau pradėjo svečiuotis kaimynai iš Latvijos bei Lenkijos, atvyko nemažai ir dar vienos Baltijos šalies – Estijos – piliečių. Kaimyninių šalių turistų suaktyvėjimą nulėmė ir tose šalyse prasidėjusi masinė vakcinacija, kai, praėjus nustatytiems terminams po vakcinos suleidimo, buvo išduodamas arba nacionalinis, arba ES sertifikatas. Tuomet ir keliautojams sienos atsivėrė, tapo paprasčiau išvykti, nebijant izoliacijų ir testavimo.

Per uždarymo mėnesius rezervacijas viešbučiuose turėję svečiai laukė, kada pradėsime veikti, šiuo metu iš 800 dėl uždarymo atidėtų rezervacijų beliko tik 37 procentai neatvykusių ir atvykimo dar laukiančių svečių.

Centro „Aqua“ direktorius E. Antanaitis dėkoja visiems darbuotojams, kurie, sugrįžę po ilgos prastovų pertraukos, intensyviai kibo į darbus/Laimos Rekevičienės nuotrauka

Centras „Aqua“ ypač populiarus tarp šeimų su mažamečiais vaikais, ar daug jų pas Jus pramogavo vasarą?

– Kai tik baigėsi nuotolinis mokslas, išvarginęs daugumą šeimų, jos suskubo su vaikais pakeisti aplinką ir keliavo po Lietuvą. Džiaugiamės, kad dažnai atvykdavo į Druskininkus ir būtinai apsilankydavo pas mus.

Mūsų darbuotojai dažnai pabendrauja su pramogaujančiais svečiais. Šiemet atvykusios šeimos pasakojo, kad po ilgo karantino labai norėjosi pabėgti iš namų ir bent vasaros laikotarpiu atžaloms suteikti daugiau gyvų įspūdžių, o ne laiko prie kompiuterio ar telefono.

Buvo dienų, kai viešbučiuose kambariai su papildomomis lovomis vaikams turėjo net ir laukiančiųjų eilę – jeigu tik kas nors atsisakydavo atvykti, iš karto toks kambarys būdavo rezervuotas kitos laukiančios šeimos.

– Ar po karantinų pasikeitė Jūsų svečių įpročiai?

– Ši vasara atskleidė dar vieną naują tendenciją – daug lietuvių norėjo dovanoti dovanas vieni kitiems, norėdami įspūdingai paminėti įvairias jiems svarbias šventes ar gyvenimo įvykius: į kambarius prašė pristatyti puokštes, vaisių vazas, gėrimus ar kitas staigmenas. Vaikų gimtadieniams pageidavo balionų, konfeti ar specialių tortų, kuriuos mūsų konditerės ne tik labai gardžius pagamina, bet ir papuošia pagal pageidavimus.

Pastebėję tai, kad tarp romantikos ir neįprastos aplinkos išsiilgusių svečių itin populiarūs buvo mūsų apartamentų centro išskirtiniai kambariai. Nuo rugpjūčio pabaigos jiems suteikiame galimybę išsinuomoti 4 valandoms privačiam poilsiui skirtą pirtį ir sūkurinę vonią tomis dienomis, jei kambarys nėra rezervuotas apgyvendinimo paslaugoms. SPA centre „Flores“ visą vasarą taip pat buvo labai paklausios procedūros dviem, kūną atpalaiduojantys masažai bei ritualai.

Prieš užklupusią pandemiją mūsų svečiai buvo įpratę vietas viešbučiuose rezervuoti labai iš anksto – net ir metams į priekį, tačiau karantinai pakoregavo poilsiautojų įpročius, ir dabar rezervacijos atliekamos, likus kelioms dienoms ar savaitei iki numatomo atvykimo. Spontaniškumo mūsų visų gyvenimuose atsirado daugiau, o poilsiautojų planus koregavo ir oras už lango.

Vandens parkui, pagal lankytojų srautus, šis rugpjūtis buvo net 63 proc. geresnis už 2020 m. – rugpjūtį sulaukėme 52 882 svečių. Kai Lietuvoje lyja lietus, pramogautojų pas mus netrūksta. Iš viso per vasarą priėmėme daugiau nei 106 tūkstančius lankytojų.

Vandens parke daugiausia pramogavo lietuviai, tačiau sulaukėme ir kaimyninių šalių piliečių. Mūsų paslaugomis labai domisi svečiai iš Lenkijos, jie nori atvykti. Didžioji dauguma iš jų tikslinasi atvykimo ne tik į parką, bet ir apskritai į Lietuvą sąlygas, taip pat patikina, kad turi vakcinacijos pažymėjimus. Telefono linijos ir elektroniniai informaciniai paštai, socialinių tinkle paskyros visą vasarą buvo pilnos įvairiausių klientus dominančių klausimų, į kuriuos stengėmės operatyviai atsakyti.

Karštomis vasaros dienomis populiarus buvo ir K. Dineikos sveikatingumo parko kaskadų
bei pirties kompleksas/Centro „Aqua“ archyvo nuotrauka

– Centro „Aqua“ lankytojai vertina ir galimybę skaniai pavalgyti čia pat veikiančiame restorane.

– Centro „Aqua“ maitinimo padalinys šią vasarą taip pat parodė ypač gerus, net rekordinius, rezultatus – aptarnavo daugybę lankytojų, net ir veikdamas su apribojimais (atstumai tarp stalų, prie stalo sėdinčių asmenų skaičius ir panašiai). Vandens parko viduje esančių maitinimo vietų apyvarta, lyginant su praėjusiais metais, pakilo beveik 50 procentų, restorano picerijos – beveik 30 proc. Vasaros metu maitinimo padalinys aptarnavo daug asmeninių švenčių – vestuvių, krikštynų, jubiliejų, kurios buvo atidėtos dėl karantino. Ypač populiaria švenčių vieta tapo „Snow Arenoje“ esantis panoraminis restoranas, kuris atidaromas tik iš anksto užsakytiems ir suplanuotiems renginiams.

Ypač šiltų klientų atsiliepimų sulaukė šios vasaros naujiena – mūsų restorano ir „Lynų kelio“ bendra paslauga „Jūsų šventė ore“. Žmonėms patiko galimybė užsisakyti tik jiems skirtą „Lynų kelio“ kabiną, kuri gali būti sustabdyta bet kurioje „Lynų kelio“ vietoje ir paragauti mūsų restorano meistrų pagamintų salotų arba desertų su gėrimais vakarienei.

Noriu padėkoti visiems centro AQUA darbuotojams, kurie po ilgos prastovų pertraukos grįžo ir nepaprastai intensyviai kibo į darbus. Nuoširdžiai tariu AČIŪ, tik Jūsų dėka galime dirbti toliau!

– Kaip sekėsi Druskininkų gydyklai, ar kurorto svečiai rinkosi gydomąsias procedūras?

Per šių metų vasarą suteikėme daugiau kaip 44 tūkstančius procedūrų – maždaug ketvirtadaliu daugiau, lyginant su praėjusiais metais. Pernai per vasaros sezoną buvo suteikta daugiau kaip 33 tūkstančiai procedūrų.

Atsižvelgus į sudėtingą situaciją ir darbą ekstremaliomis sąlygomis – COVID-19 pandemijos metu, rezultatas tikrai džiugina. Žinoma, labiausiai pasijautė drastiškai kritę užsieniečių srautai. Šiais metais sulaukėme tik pavienių lankytojų iš svečių šalių, didžiąją dalį paslaugų suteikėme Lietuvos piliečiams, kurie dėl pandemijos kur kas dažniau rinkosi ilsėtis Lietuvos kurortuose. Džiugina ir du kartus išaugęs pacientų, besinaudojančių Gydyklos teikiamomis ir TLK apmokamomis specializuotos ambulatorinės reabilitacijos paslaugomis. Rekonstruotas gydyklos „Sveikatos rato“ kompleksas praktiškai kiekvieną vasaros dieną buvo pilnai užpildytas.

– Karštas liepos mėnuo tikriausiai buvo sėkmingas ir K.Dineikos sveikatingumo parko kaskadų ir pirties kompleksui?

– Druskininkų gydyklos administruojamas K. Dineikos sveikatingumo parkas šį sezoną pradėjo irgi sudėtingomis sąlygomis – ne visi lankytojai buvo patenkinti gegužės ir birželio mėnesiais taikytais srautų ribojimais, būtina išankstine registracija, trumpesniu darbo laiku, tačiau per liepos-rugpjūčio mėnesius grįžome į įprastą ritmą. Tiesa, K. Dineikos sveikatingumo parko pirčių ir kaskadų kompleksas visą vasarą dirbo tik nuo ketvirtadienio iki sekmadienio imtinai, bet vis tiek aptarnavome daugiau kaip du su puse tūkstančio lankytojų.

Parengė Laima Rekevičienė