Nekilnojamojo turto mokestį deklaruoti ir sumokėti reikia iki vasario 15 dienos

Druskininkų savivaldybė primena, kad Nekilnojamojo turto mokesčio deklaracija (KIT711) už 2020 m. turi būti pateikta ir nekilnojamojo turto mokestis sumokėtas iki 2021 m. vasario 15 dienos.

Sumokėti nekilnojamojo turto mokestį patogiausia, prisijungus prie Mano VMI: „Paslaugos“ – „Užsakyti paslaugą“ – „Mokesčių apskaita ir mokėjimai“ – „Mokėjimai“ – „Mokėjimo duomenų įvedimas“.

Mokėjimą taip pat galima atlikti bankiniu pavedimu. Mokant, būtina nurodyti nekilnojamojo turto mokesčio įmokos kodą 1001.

Druskininkų savivaldybės taryba praėjusių metų birželį nustatė 25 procentų lengvatą 2020 metų mokestiniam laikotarpiui visiems nekilnojamojo turto mokesčio mokėtojams, išskyrus nekilnojamam turtui, kuris yra įtrauktas į apleisto ar neprižiūrimo nekilnojamojo turto sąrašą, sudarytą ir patvirtintą Druskininkų savivaldybės tarybos (Jį rasite Druskininkų savivaldybės interneto svetainėje www.druskininkusavivaldybe.lt).

Teikiant deklaraciją, suteiktos lengvatos sumą nuo apskaičiuotos mokėti mokesčio sumos reikia paskaičiuoti ir į deklaraciją įrašyti patiems.

Dėl detalesnės informacijos apie nekilnojamojo turto mokesčio deklaravimą galite kreiptis į Finansų ir apskaitos skyriaus vyriausiąją specialistę Edita Česnulienę tel. (8 313) 52 190.

Nekilnojamojo turto mokesčio deklaracija už 2020 m. turi būti pateikta ir nekilnojamojo turto mokestis sumokėtas iki 2021 m. vasario 15 d./Asociatyvi nuotrauka