„Ryto“ gimnazijos abiturientų brandos atestatų įteikimo šventės aidai

Per „Ryto“ gimnazijos abiturientų atestatų įteikimo šventę rugpjūčio 12-osios pavakarę karščiu alsuojanti saulė nebe taip, kaip įprastai, kaitino ir į mokyklos kiemą susirinkusiems svečiams leido, per daug nesikankinant, gėrėtis savo vaikais, bičiuliais, giminaičiais, rankose laikančiais brandos atestatus. Nors išleistuvių šventė dėl susiklosčiusių aplinkybių vėlavo mėnesiu, ore tvyrojo gera nuotaika ir teigiamos emocijos.

Nors išleistuvių šventė dėl susiklosčiusių aplinkybių vėlavo mėnesiu, ore tvyrojo gera nuotaika ir teigiamos emocijos/Kristupo Andrulionio nuotrauka

Džiugu, kad šiemet 45-ajai laidai karantinas nesutrukdė brandos atestatus gauti visiems 124 abiturientams. Taigi egzaminų maratonas įveiktas, ir kiekvieno jų keliai, kaip sakoma, atviri.

Pradėjusi renginį, gimnazijos direktorė Egidija Vilkienė pasidžiaugė abiturientų pasiekimais ir linkėjo jiems sėkmės pasirinktame kelyje.

Į šventę atvyko ir abiturientus pasveikino Seimo narys Zenonas Streikus bei Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius.

Nors mums, mokytojams, svarbi kiekvieno mokinio sėkmė ir tobulėjimas, negalime nepasidžiaugti mokyklai garbę pelniusiais savo ugdytiniais.

Štai lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas, kuris kasmet tampa sunkesnis, patikrina ne tik gebėjimus, bet ir bendrą išprusimą bei mąstymą, mums itin svarbus ir sėkmingas. Seniai neturėję 100 balų įvertinimo, šiemet galime atsipūsti: Aistė Dagytė ir Giedrė Zdanavičiūtė iš egzamino gavo po šimtuką (mokytoja Lina Dudulienė).

Puikių rezultatų pasiekę abiturientai ir šiemet apdovanoti specialiai įsteigtomis stipendijomis/Kristupo Andrulionio nuotrauka

Anglų kalbos pasiekimai kasmet įspūdingi. 100-ukais buvo įvertinti šie mokiniai: Evija Buraitė, Aistė Dagytė, Emilija Kravčenko, Karolina Matekonytė, Viktorija Pravednaja, Guoda Pronckutė, Ieva Sutkutė (mokytoja Birutė Juodzevičienė), Eivilė Čakaitė (mokytoja Daiva Miškinienė), Aistė Marcinonytė (mokytojas Nerijus Plūkys).

Gimnazijos direktorė E. Vilkienė šią laidą gyrė ir vadino humanitarais, mat, palyginti su ankstesnių metų egzaminų įvertinimais, mokinių vidurkiai aukščiausi būtent iš šios srities. Anglų kalbos egzamino vidurkis – arti 70, rusų kalbos – 64, istorijos – 54, lietuvių kalbos ir literatūros bei geografijos – 42 balai.

Rugpjūčio 11 dieną gimnazijos šauniausieji buvo pagerbti Savivaldybės organizuotoje šventėje.

1994 metų 19-osios laidos abiturientas Tadas Šarapovas, kuris dabar yra ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto dėstytojas, jau 12 metų skiria stipendijas. Šiemet jos buvo įteiktos E. Buraitei ir V. Žibūdaitei.

2000 metų 25-osios laidos abiturientas Darius Šavolskis aštuntus metus piniginę premiją skiria geriausiam anglistui ir geriausiam istorikui. A. Dagytė buvo apdovanota, kaip geriausia anglistė, o E. Čakaitė – kaip geriausia istorikė.

Bronės ir Jevgrafijaus Samuchovų vienkartinė stipendija skirta geriausiam matematikui Lukui Orliukui. Vaikino matematikos egzamino įvertinimas yra 93 balai. Ilgamečiai 3-ios vidurinės, vėliau – gimnazijos matematikos mokytojai savo ruožtu pagerbia ir skatina matematikus jau ketverius metus iš eilės.

Gimnazijos tarybos tėvų atstovų įsteigta premija šiemet džiaugtis gali už lietuvių kalbos ir literatūros egzamino rašinį 100-uku įvertintos E. Buraitė ir G. Zdanavičiūtė.

Atsisveikindami su mokykla ir auklėtojais, abiturientai negailėjo nuoširdžių žodžių, auklėtojai neslėpė jaudulio, jų palinkėjimai buvo itin išradingi ir išmintingi.

Abiturientė Evita Cololo, „Lietuvos balso“ laimėtoja, savo pačios šventėje mums dar kartą leido gėrėtis jos nuostabiu balsu ir jaudinančiomis dainomis.

Gabrielės Marcinkevičiūtės mama Vilma Marcinkevičienė visų tėvų vardu padėkojo mokytojams ir mokyklai, nepamiršdama kreiptis į vaikus, esančius savarankiško gyvenimo prieslenkstyje.

Metai bėga, kaip vanduo. Gimnaziją kasmet baigia nemažas būrys jos auklėtinių. Išleistuvių vakaras, kad ir kokiu metu begyventume, neapsieina be sentimentų. Dėl to gera.

Savo ruožtu išėjusiems noriu palinkėti geriausios kloties, tinkamų pasirinkimų ir, žinoma, gražaus gyvenimo.

Ramunė Karlonienė