„Atgimimo“ mokykloje – šventinė mero pamoka

Artėjant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečiui, prisimename, kaip per šį istorinį laikotarpį pasikeitė mūsų šalis ir miestas. Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas pirmadienio rytą mero kabinetą trumpam iškeitė į improvizuotą klasę – jis „Atgimimo“ mokyklos moksleiviams pravedė šventinę pamoką.

Meras R. Malinauskas pirmadienio rytą mero kabinetą trumpam iškeitė į improvizuotą klasę – jis „Atgimimo“ mokyklos moksleiviams pravedė šventinę pamoką/Laimučio Genio nuotraukos

Gausiai į mokyklos salę susirinkusius moksleivius su artėjančia Kovo 11-ąja pasveikino „Atgimimo“ mokyklos direktorė Danutė Časienė. Ji pasidžiaugė moksleivių pilietiškumu, patriotiškumu ir paprašė merą įteikti dovanas Kovo 11-osios proga savo klases gražiausiai papuošusiems moksleivių kolektyvams.

Meras papasakojo moksleiviams apie tai, kaip per tris dešimtmečius pasikeitė Druskininkai, kokie svarbūs projektai buvo įgyvendinti per tą laikotarpį, kokie nauji planai ateityje laukia Druskininkų.

Salėje sėdėję moksleiviai buvo pakviesti sudalyvauti improvizuotoje viktorinoje, kurioje jiems teko prisiminti mero pristatyme paminėtus faktus apie Druskininkus. Žinančiųjų teisingus atsakymus buvo tikrai daug –  akivaizdu, kad mero pasakojimo moksleiviai klausė ypač atidžiai.

Kai vaikams buvo pasiūlyta užduoti klausimų merui, pakilo rankų miškas. Moksleiviai domėjosi, kada ir kur bus pastatytas naujas prekybos centras, kokių naujų pramogų atsiras Druskininkuose, kada mieste bus atidarytas kino teatras. Meras konkrečiai atsakė į visus jaunųjų druskininkiečių klausimus.

Mero pamoka užtruko, kaip ir dera, 45 minutes. Įsimintina tai, jog visą tą laiką vaikai buvo dėmesingi ir atidūs.

Pamokos pabaigoje mokyklos direktorė padovanojo merui R.Malinauskui trispalvį šventinį šaliką, o moksleiviai padeklamavo pačių sukurtą patriotinį eilėraštį.