Organizuotas pirmasis teisinio konkurso „Temidė“ etapas

Vasario 26 dieną organizuotas teisinių žinių konkurso „Temidė“ pirmasis etapas. Į Druskininkų jaunimo užimtumo centro salę susirinko 5 komandos. Keturias komandas sudarė „Ryto“ gimnazijos mokiniai ir viena komanda atstovavo Viečiūnų progimnazijai. Prasmingi ir šių komandų pavadinimai: „Kriminalistai“, „Plieniniai teisės kavalieriai“, „Trečia pakopa“, „Atėniečiai“ ir „Straipsniolika“. Prieš konkurso pradžią visus dalyvius pasveikino bei padrąsino Druskininkų savivaldybės tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Nijolė Bazienė.

Teisines žinias jaunuoliai išmėgino pirmajame teisinio konkurso „Temidė“ etape/Organizatorių archyvo nuotrauka

Konkursas buvo vykdomas „Protų mūšio“ forma. Po trijų konkurso etapų paaiškėjo, kad geriausiai su visomis užduotimis susitvarkė komanda „Straipsniolika“, antra vieta atiteko „Atėniečiams“, trečia – „Trečiai pakopai“, ketvirta – „Plieniniams teisės kavalieriams“, o penkta – „Kriminalistams“.

Komanda „Straipsniolika“ – patyrusi ekipa, kuri jau buvo tapusi šalies finalinio etapo teisinio konkurso „Temidė“ nugalėtoja. Linkime šiai komandai ir šiais metais įveikti visus sunkumus antrame etape ir patekti į finalinį teisinių žinių konkurso „Temidė“ etapą, vyksiantį Vilniuje.

Visiems šio renginio dalyviams buvo įteiktos atminimo dovanėlės. Komandos, užėmusios prizines vietas gavo diplomus, o komanda nugalėtoja „Straipsniolika“ kelialapį į antrą etapą.

Organizatoriai dėkoja kompetentingai komisijai, vertinusiai dalyvių atsakymus, patyrusiam renginių vedėjų duetui Juozui Kazlauskui ir Mariui Dovidauskui – už puikų renginio vedimą, Druskininkų jaunimo užimtumo centro direktorei Aušrai Nedzinskienei – už sudarytas sąlygas organizuoti šį gražų renginį. Džiaugiamės, jok konkurse dalyvavo penkios komandos. Linkime ir kitoms švietimo įstaigoms pasekti Viečiūnų progimnazijos pavyzdžiu ir kitais metais deleguoti komandas dalyvauti teisiniame žinių konkurse „Temidė 2021“.