Druskininkuose paminėti kinų Naujieji metai

Vasario 9-ąją dieną miestelėnai ir kurorto svečiai susipažino su kitų šalių tradicijomis ir daug sužinojo apie kitų kultūrų ypatumus.

Kinų Naujųjų metų šventė prasidėjo  fotografijų parodos „Įspūdžiai iš Kinijos“ atidarymu Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centre AQUA.

Žymus lietuvių fotografas Vytautas Daraškevičius supažindino su spalvinga, kupina kontrastų Kinija.

Parodoje buvo galima išvysti stebuklingus Kinijos gamtos peizažus ir gatvės judėjimą, jos gyventojus bei kultūrinio paveldo statinius. Fotografijų paroda bus eksponuojama nuo vasario 8 iki 28 d.

Parodos lankytojus pasveikino Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas ir parodos autorius Vytautas Daraškevičius. Renginio  dalyviai galėjo išvysti kinų tradicinės muzikos atlikėjų, kinų kovos menų pasirodymus (atlikėjai Liang Wenming ir Dou Yachen Qigong), pamatė kinų sveikatinimo pratimų sistemos pristatymą ir praktiką, kinų arbatos ceremoniją, klausėsi tradicinės kinų muzikos.

Šventę vainikavo dangaus žibintų paleidimas Pramogų aikštėje.

Renginį organizavo Druskininkų savivaldybė, bendradarbiaudama su Vilniaus Universiteto Konfucijaus institutu, Druskininkų sveikatinimo ir poilsiu centru „AQUA“, viešbučiais „Delita“ ir „Simpatija“.

Druskininkų savivaldybės informacija

Vytauto Daraškevičiaus ir

Laimos Rekevičienės nuotraukos