Tarybos posėdis man priminė mokyklą

MonstasPraėjusi savaitė buvo įdomi daugeliui druskininkiečių, man taip pat. Dalyvavau dviejuose renginiuose: „Atgimimo“ mokyklos pradinių klasių mokinukų išleistuvėse ir Druskininkų savivaldybės tarybos posėdyje. Pastarasis man taip pat priminė mokyklą, bet apie tai – vėliau.
Pirmasis renginys buvo labai nuoširdus ir įsimintinas gerąja prasme. Išleistuvių metu gėrėjausi nuostabia vaikų komanda. Esu labai dėkingas pradinių klasių mokytojai Jolantai Šikšnienei už puikiai suburtą klasę – manau, kad ji yra viena iš geriausių savo srities specialisčių. Mano sūnus Kajus visada noriai eidavo į mokyklą, namo grįždavo pilnas įspūdžių, džiaugdavosi pasiektais rezultatais. Išvykos dviračiais, varžybos, koncertai, išleistuvių kelionė į Punską ir daugybė kitų veiklų suvienijo ne tik vaikus, bet ir mus, tėvus. Griežta, teisinga, nuoširdi, rami, mokanti prieiti ir dirbti su kiekvienu vaiku – tokia yra mokytoja Jolanta, padėjusi mūsų vaikams stiprius ir teisingus gyvenimo pamatus.
Na, o kitas „renginys“, kuriame dalyvavau, buvo Savivaldybės tarybos posėdis. Kadangi pats esu Druskininkų patriotas, kai tik turiu galimybę, užsuku į tarybos posėdžius, kurių metu sprendžiami Druskininkams svarbiausi klausimai. Tačiau Savivaldybės tarybos posėdyje taip pat jaučiausi lyg mokykloje. Tik čia jau pasigedau komandinio darbo, nes, kaip man pasirodė, šioje „klasėje“ yra „chuliganų“. Turbūt daugelio iš mūsų mokyklose buvo tokių, kurie ateidavo į pamokas ne tam, kad mokytųsi, o tam, kad visais įmanomais būdais trukdytų kitiems. Tokie provokuodavo konfliktus, erzindavo bendramokslius, keikdavosi, įžeidinėdavo mokytojus ir krėsdavo visokias „zbitkas“. Savame rate tokie žmogėnai paprastai jaučiasi „kieti“ ir nenugalimi, džiaugiasi, kai padaro ką nors blogo, tuo didžiuojasi.
Deja, Druskininkų savivaldybės taryboje, prisidengus viena ar kita partija, manau, yra išrinkta ir tokių „chuliganų“. Iš pradžių maniau, kad tai – tik bet kokia kaina valdžios siekiantys individai… Bet kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad jie gali turėti ir rimtų psichologinių problemų. Juos drąsiai galiu palyginti su „chuliganais“. Posėdžių metu girdėjau daugybę nusišnekėjimų, atrodė, kad kalbėjusiems labai reikia dėmesio – nesvarbu ką, svarbu kalbėti…
Besiklausant tokių, regis, apima svetimos gėdos jausmas ir nuostaba – kaip tokie piliečiai gali būti ten, kur, mano manymu, jiems tikrai ne vieta? Gaila, kad jie „kenkia“ ne tik Tarybos posėdžių metu, tai daro ir respublikiniu mastu.
Manau, kad vienam iš jų drąsiai būtų galima klijuoti „Daugiausia Druskininkus apdergusio žmogaus“ etiketę… Pavardės neminėsiu, per daug garbės jam būtų. Ir taip viskas aišku.
Laimė, kad Tarybos dauguma yra sudaryta iš žmonių, kurie padėjo Druskininkams tapti pirmu miestu Lietuvoje daugelyje sričių. Ir vėl norisi palyginti miestą su mokykla. Juk nė vienas iš mūsų nenorėtume leisti savo vaikų į mokyklą, kurioje yra chuliganų. Norėtųsi, kad į Tarybą išrinkti žmonės ten nesielgtų kaip „chuliganai“. Gal, susitikus gatvėje, reikėtų nelikti abejingiems ir juos sugėdinti?
Būkime pilietiški. Dėl Druskininkų!

Modestas Vitkauskas
druskininkietis, verslininkas