Druskininkai iš „Sostinės dienų“ pasiekė ir JAV, ir Jungtinės Karalystės, ir Izraelio, ir kitų šalių gyventojus

„Sostinės dienos“ – didžiausia Vilniaus miesto šventė, organizuojama nuo 1993 m. ir skirta visiems sostinės gyventojams ir miesto svečiams. Visi renginiai vyko didžiausiose Vilniaus miesto erdvėse: Katedros aikštėje, Gedimino prospekte, Vingio parke ir kitose. Organizatorių teigimu, „Sostinės dienos“ yra pats masiškiausias kultūros festivalis mieste.

Rugpjūčio 31-rugsėjo 2 dienomis jau antrą kartą miesto gyventojams ir svečiams Gedimino prospekte buvo pristatyta „Turizmo gatvė“, kurioje Valstybinis Turizmo departamentas į vieną vietą subūrė Vilniaus, Kauno, Birštono, Neringos, Klaipėdos, Klaipėdos rajono, Palangos, Anykščių, Alytaus ir Druskininkų turizmo žinovus. Šioje šurmuliuojančioje erdvėje netrūko draugiškų patarimų, kur Lietuvoje ilsėtis ir atostogauti, ką įdomaus nuveikti rudens savaitgaliais. Turizmo naujovėmis tai pat atvyko pasidomėti ir Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius, kuris džiaugėsi  pailsėjęs ir praleidęs savo atostogas Druskininkuose.

Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro bei „Eglės“ sanatorijos atstovai kvietė atrasti naujus miesto maršrutus, pramogas ir turistinius objektus. Šventės svečiai negailėjo gražių žodžių mūsų kurortui. Vilnietis Pranas, užsukęs į Druskininkų stendą, su džiaugsmo ašaromis akyse dalinosi prisiminimais, kaip Druskininkų sveikatinimo įstaigos darbuotojai prieš daugelį metų jam išsaugojo gyvybę. Nepraėjo pro šalį ir kaunietė Ieva, mūsų kurorto atstovams drąsiai teigusi, kad reabilitacijos centras „Upa“ – geriausia ir moderniausia, jos nuomone, sveikatingumo įstaiga Baltijos šalyse.

Džiugu, kad dauguma žmonių tampa nuolatiniais Druskininkų lankytojais, rekomenduoja poilsį mūsų kurorte ir savo draugams. Jau 9 metus iš eilės du kartus per metus Lukas su visa savo šeima važiuoja į Druskininkus, todėl pastebi, kaip miestas keičiasi, atsinaujina. Labiausiai, kaip sakė Lukas, tobulėja dviračiams skirta miesto infrastruktūra bei paslaugų pasiūla.

Tarp šventės lankytojų buvo ir tų, kurie prisideda prie mūsų kurorto viešinimo už Lietuvos ribų – atvykusieji pasirinko didesnį kiekį informacinės medžiagos platinimui JAV, Jungtinėje Karalystėje, Izraelyje, Ukrainoje, Vokietijoje.

„Turizmo gatvėje“ svečiai galėjo nemokamai įsigyti žemėlapių ir naudingų informacinių leidinių, kurie tikrai praverčia, planuojant kelionę į vieną ar kitą kraštą.

Lankytojai maloniai buvo nustebinti suvenyrais su Druskininkų miesto atributika, galimybe sudalyvauti loterijoje ir atsigaivinti „Druskininkų Hermio“ mineraliniu vandeniu.

Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro bei „Eglės“ sanatorijos atstovai kvietė atrasti naujus miesto maršrutus, pramogas ir turistinius objektus/Druskininkų TVIC archyvo nuotrauka

Druskininkų TVIC Informacija