„Saulutės“ pacientai rugsėjį pasitiko parodos atidarymu

Rugsėjo 3 d. paveikslų galerijoje susirinko gausi „Saulutės“ bendruomenė – medikai, mokytojai, mokiniai, svečiai ir iš Druskininkų miesto. Mokslo metai prasidėjo dailininkų sąjungos nario Alfonso Šuliausko (1938-2017) parodos „Vaikai dailininko kūryboje“ atidarymu. Pagrindinį dėmesį savo kūryboje dailininkas teikė žmogui, žmogaus vidiniam ir išoriniam grožiui. Dailininko žmona, buvusi mokytoja, Vida Šuliauskienė, susirinkusiems papasakojo, ką dailininko gyvenime reiškė vaikai. Jo darbai tarsi sako, kad vaikas privalo turėti vaikystę, nes kito tokio nerūpestingo laiko, kai gali svajoti apie pačius keisčiausius dalykus, daugiau niekada nebus. Svarbi kiekvienam vaikui ir mokykla, atverianti galimybių pasaulį.

Druskininkų „Saulutės“ vadovė Rima Pikūnienė pasveikino su mokslo metų pradžia, pasidžiaugė noriai lankomais vaikų kūrybingumą išlaisvinančiais dailės terapijos užsiėmimais.

Po parodos atidarymo visi susirinko bibliotekoje, kurioje bibliotekininkė Danutė Potelienė supažindino su dailininko prozos ir poezijos kūriniais, kitų autorių knygomis apie jį.

 

Mokslo metai prasidėjo dailininko A. Šuliausko (1938-2017) parodos „Vaikai dailininko kūryboje“ atidarymu/Asmeninio archyvo nuotraukos

Gražina Naujalienė,
„Saulės“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui