Vakaras su kino ir teatro aktoriumi Aleksu Kazanavičiumi

Nuo spalio Druskininkų Parapijos namuose vykdomas neformaliojo vaikų švietimo projektas GKK („Gero kino“ klubas), skirtas Druskininkų miesto jaunimui. Kadangi mieste nėra kino teatro, mokytoja Onutė Drūlienė sumanė suburti vyresniųjų klasių mokinius ir kartą per savaitę, penktadienio vakarą, praleisti kartu, kultūringai bendraujant ir turiningai leidžiant laisvalaikį.

 

teatro mikolainis

Į kino klubą buvo pakviestas Vilniaus Jaunimo teatro ir kino aktorius A. Kazanavičius/Asmeninio archyvo nuotrauka

Gero kino klubas pakvietė susipažinti su žymiausių Lietuvos ir pasaulio režisierių kūriniais, ugdančiais žmogiškas vertybes, atsakančiais į jauniems žmonėms rūpimus klausimus. Po filmo peržiūros vyksta jo aptarimai, diskusijos. Jaunimas vaišinasi arbata ir dalinasi savo pastebėjimais.
Į kino klubą buvo pakviestas Vilniaus Jaunimo teatro ir kino aktorius Aleksas Kazanavičius. Sužinojęs, kad mūsų kurorto jaunimas domisi kino menu, jis mielai sutiko atvažiuoti ir pasidalinti savo gyvenimo bei kūrybinio darbo patirtimi. Vakaras praėjo smagiai ir turiningai. Mokiniai sužinojo, kaip jis pasirinko šią profesiją, kaip ruošiasi vaidmenims, kiek aktoriui paliekama kūrybinės laisvės, o kiek tenka paklusti režisieriaus reikalavimams, kuo skiriasi kūrybinis procesas teatre ir kine. Tapo aišku, kad tai, ką mato kino ir teatro žiūrovai, yra tik „ledkalnio viršūnė“. O „po vandeniu“ – didelis ir sunkus daugelio žmonių darbas, reikalaujantis kantrybės, užsispyrimo, susiklausymo ir tikėjimo, kad tai, kuo tu gyveni ir ką darai, reikalinga ir svarbu ne tik tau vienam…
Norinčius penktadienio vakarą pasižiūrėti gerą filmą kviečiame 17 val. užeiti į Parapijos namus.

Onutė Drūlienė