Planuojama, kad Mažoji dailės galerija duris atvers jau kitą rudenį

Druskininkuose įsikūrusi Mažoji dailės galerija jau kitais metais lankytojus pasitiks atnaujintomis erdvėmis, kurios bus pritaikytos lankytojų kultūriniams ir edukaciniams poreikiams. Savotiškame meno kvartale, šalia M. K. Čiurlionio memorialinio muziejaus, V. K. Jonyno galerijos ir Miesto muziejaus esanti Mažoji dailės galerija paskelbta kultūros paveldo objektu, 2016 metų pabaigoje ji užvėrė duris iš anksto planuotai rekonstrukcijai.

„Druskininkai – tarptautinį pripažinimą pelnęs kurortas, siekiantis savo krašto gyventojams bei svečiams pasiūlyti aukščiausio lygio paslaugas ir išskirtinius laisvalaikio praleidimo būdus. Gaila, kad neplanuotai ilgai užsitęsę projektavimo darbai, derinant juos su kultūros paveldo departamentu, sutrukdė anksčiau pradėti šio objekto renovaciją. Tačiau neabejoju, kad atnaujintoje Mažojoje dailės galerijoje vyksianti kultūrinė ir edukacinė veikla sėkmingai papildys kitų kultūros įstaigų teikiamas paslaugas“, – apie projektą kalbėjo Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius.

Druskininkų savivaldybės administracijos įgyvendinamo projekto metu Mažoji dailės galerija bus kompleksiškai sutvarkyta ir pritaikyta druskininkiečių ir miesto svečių kultūros ir edukaciniams poreikiams. Projekto įgyvendinimo metu bus iš esmės atnaujintas Mažosios dailės galerijos pastatas bei įrengtos grindinio šildymo, vėdinimo, oro kondicionavimo ir žaibosaugos sistemos. Keisis ir vidaus patalpų išplanavimas: bus įrengta parodų salė, edukacijų patalpa. Buvusios atviros verandos bus įstiklintos.

„Galiu tik pasidžiaugti, kad kompetentinga Druskininkų savivaldybės administracijos komanda sugeba vykdyti dešimtis projektų vienu metu. Mažoji dailės galerija – vienas iš daugelio įgyvendinamų projektų, kurių metu atnaujinami Druskininkų kurortui pridėtinę vertę kuriantys objektai“, – kalbėjo savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė.“

Įgyvendinamo projekto metu bus įsigyta šiuolaikinė ekspozicinė įranga, edukaciniams užsiėmimams reikalingos priemonės, kurias bus galima panaudoti ir trumpiems informaciniams filmukams, edukaciniams žaidimams. Įgyvendinant projektą, bus sukurtas edukacinis turinys: miesto istoriją pristatantys filmukai ir edukaciniai istoriniai žaidimai. Pasitelkiant fotoveidrodžio galimybes, lankytojai galės „nusikelti“ į skirtingus kurorto istorijos laikotarpius ir pasijausti tiesioginiais tos istorijos liudininkais, įsikūnydami į tam tikrus veikėjus ir virtualiai „pakeliauti“ atitinkamo laikotarpio aplinkoje. Įranga bus naudojama, rengiant nuolatines ekspozicijas bei laikinąsias parodas, vykdant edukacinius užsiėmimus, šiuolaikiškai ir inovatyviai pristatant miesto istoriją bei populiarinant muziejų ir jo vykdomas veiklas.

Projektas finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo ir Druskininkų savivaldybės biudžeto lėšų. Viso projekto vertė – 297 670,41 eurų, iš jų Druskininkų savivaldybės indėlis – apie 92 tūkst. eurų.