Parodoje – rankdarbių įvairovė

Sparnuota frazė „Gyvenimas neišeina į pensiją“ labai tinka daugeliui senyvo amžiaus žmonių. Atsisveikinus su profesine veikla, kai save reikėjo dalinti tarp darbo, pareigų, rūpinimosi vaikais, buitimi, atsiranda galimybė reikštis pomėgiams, meninei kūrybai, galbūt slopintiems visą gyvenimą.

Socialinių paslaugų centre buvo demonstruojami J. Klimienės rankdarbiai/Asmeninio archyvo nuotrauka

Todėl nemaža Trečiojo amžiaus universiteto narių kaip tik atsiskleidžia kitokioje veikloje – šoka, dainuoja, kuria įvairius rankdarbius, randa laiko knygai.

Viena iš tokių – Janina Klimienė, Suvalkijos dukra, įsikūrusi Dzūkijoje, Druskininkuose.

Kai prieš kurį laiką Janina ėmė lankytis Trečiojo amžiaus universiteto paskaitose, nustebau – ką veikia ši jauna, energinga, elegantiška moteris tarp mūsų? Ne tik graži, bet ir labai maloni, linksma, geranoriška. „Žmoguje viskas turi būti gražu“, – šie rašytojo A. Čechovo žodžiai – tai siekiamybė, o Janina tokia ir yra. Auksarankė darbštuolė. Ne vieną kartą žavėjomės jos darbais – subtiliomis Vėlinių puokštėmis, išmoningai papuoštomis Kalėdų eglės šakomis, įvairiaspalviais Velykų margučiais.

O neseniai Socialinių paslaugų centre buvo demonstruojami jos rankdarbiai. Tikrai stebina jos kūrybiškumas, kruopštumas. Kryželiu siuvinėtuose paveikslėliuose šviečia ryškiaspalvės gėlės, žaismingai rieda garvežiukas. O nertų staltiesėlių, langų puošimų grožis!

Įdomūs originalios technikos jos dailės darbeliai. Man ypač įsiminė vienas – tarsi gėlių vainikas ar vėjo sūkurys, sukantis įvairiaspalvį gyvenimo ratą.

„Aš nuolat ką nors sugalvoju, tik spėk viską įgyvendinti“, – taip parodos pristatymo renginyje kalbėjo Janina.

Linkime, kad ir toliau degtų kūrybinė ugnelė, nušviečianti jos meninius ieškojimus.

Dalia Vekterienė