Druskininkai trankiai atsisveikino su vasara

Praėjusį savaitgalį Druskininkai druskininkiečius ir miesto svečius pakvietė į tradicinę atsisveikinimo su vasara šventę „Vasaros aidai 2024“. Šventė, tapusi neatsiejama kurorto tradicijų dalimi, ir šiemet pasiūlė tris dienas nepamirštamų įspūdžių bei visai šeimai skirtų renginių.

Renginio akimirkas užfiksavo Robertas Kisielius
Šeiko šokio teatro šokio ir gyvos violončelių muzikos spektaklis „BOLERO-EXTENDED“
/ Alinos Leminskaitės nuotrauka

Visą savaitgalį Vilniaus alėjoje šurmuliavo amatų ir kulinarijos mugė, kurioje buvo galima paragauti ir įsigyti tradicinių lietuviškų patiekalų, įsigyti dailių amatininkų dirbinių.

Penktadienio vakarą Pramogų aikštėje susirinkę žiūrovai mėgavosi išskirtiniu vakaru su Šeiko šokio teatro šokio ir gyvos violončelių muzikos spektakliu „BOLERO-EXTENDED“. Tai buvo ne tik unikali Maurice‘o Ravel‘o kūrinio „Boléro“ interpretacija, bet ir emocinis patyrimas, kuris leido žiūrovams naujai išgyventi žmogiškosios būties grožį. Danų choreografas Palle Granhøj, garsėjantis savo gebėjimu išryškinti šokėjų individualumą per ribojamus judesius, kartu su Klaipėdos violončelių oktetu sukūrė atmosferą, kuri sužavėjo ne tik modernaus šokio, bet ir klasikinės muzikos mėgėjus.

Šeštadienio rytą prie restorano „Elingas“ visų laukė pabėgimas į gamtos harmoniją – „Miško maudynės“ su gide Mila Monk. Ši unikali patirtis, sujungusi miško terapijos ir meditacijos elementus, suteikė dalyviams galimybę pajusti gilų ryšį su gamta ir buvo puikus būdas atgauti vidinę ramybę, pasikrauti teigiamos energijos.

Gydyklų parko erdvės popietę pripildė vaikų klegesio. Čia mažieji stebėjo spektaklį „Kelionė į Madagaskarą!“ ir leidosi į linksmą ir įtraukiantį nuotykį, kuris juos tarsi nunešė į karštąją Madagaskaro salą, kurioje jų laukė ne tik džiunglių gyvūnai, bet ir šokiai, muzika bei smagūs žaidimai. Šventės organizatoriai vaikus pakvietė ir į smagius putų šou – mažiausieji galėjo šėlti saugioje ir linksmumo kupinoje aplinkoje.

Vaikų zonoje taip pat darbavosi ir smagūs „Evalando“ animatoriai, pakvietę mažuosius į kūrybines edukacijas.

Šeštadienio vakaro koncerte visų laukė susitikimas su Jokūbu Bareikiu ir grupe, kurie atliko programą „Legenda Vytautas Kernagis. Istorijos ir dainos“. Ši muzikinė kelionė per jo kūrybą ir asmeninę istoriją leido prisiminti vieną didžiausių Lietuvos muzikos legendų – V. Kernagį. J. Bareikis pabrėžia, kad jo tikslas nėra atkartoti nepakartojama, bet atiduoti pagarbą ir leisti toliau skambėti maestro kūrybai, kurios vertė liks ateities kartoms.

Po J. Bareikio scenoje pasirodė pagrindinė vakaro žvaigždė – Džordana Butkutė. Lietuvos popscenos ikona, žinoma dėl savo ekspresyvaus ir emocingai įtaigaus dainavimo, pakerėjo klausytojus autentišku ir jausmingu atlikimu. Kiekvienas jos pasirodymas buvo kupinas energijos, ji sugebėjo užmegzti ypatingą ryšį su publika. Druskininkuose atlikėja pristatė geriausius savo hitus ir naujus kūrinius iš neseniai išleisto albumo. Dž. Butkutės koncertas tapo ne tik pagrindiniu šventės akcentu, bet ir tikru vasaros užbaigimo šou.

Vakaro atmosferą papildė DJ Nevykėlė, kurios spontaniškas ir organiškas stilius padarė didelę įtaką Lietuvos muzikos scenai. Nepaisant jaunystės, ji jau tapo savotiška kultūros revoliucijos ambasadore. Savo šou „Miss Nevykėlė“ pavergė žiūrovus ir pelnė kritikų simpatijas. DJ Nevykėlės muzika, pasižyminti užkrečiančia energija, sukūrė atmosferą, kurioje kiekvienas galėjo atsipalaiduoti ir pasinerti į šokio ritmus.

Sekmadienio rytmetį prie restorano „Elingas“ prasidėjo pažintinė ekskursija dviračiais „Žvaigždžių orbita“. Ši kelionė nuvedė dalyvius atnaujintu, legendiniu dviračių taku iki Švendubrės kaimo. Ekskursijos metu buvo galima pasimėgauti ne tik nuostabiais gamtos vaizdais, bet ir sužinoti daug įdomių faktų apie regiono istoriją su gide Lilijana Stepanoviene.

Vasara baigiasi, bet renginiais Druskininkai džiugins ir toliau. Visa informacija apie miesto renginius –
renginiai.druskininkai.lt.

„Mano Druskininkai“ informacija