„The House“: skaniai pavalgei – skambink varpu!

Atsinaujinęs ir įdiegęs naują, šiuo metu sparčiai Lietuvoje populiarėjančią pažangią maisto gaminimo technologiją, restoranas „The House“ kviečia džiaugtis vasara.

Kaip sakė direktorius ir virtuvės šefas Linas Jablonskas, „The House“ kiekvieną sezoną įdiegia naujovių, o šią vasarą lankytojams siūlo naują valgiaraštį.

Sous vide technologija pastaruoju metu laikoma vienu pažangiausių maisto gaminimo būdų. Kuo ypatinga ši technologija ir kodėl ją įdiegėte restorane „The House“?

Sous vide žavi maisto mylėtojus ir profesionalus patiekalų tekstūra, išskirtiniu skoniu ir nuostabiais aromatais. Sousvide (prancūzų kalba reiškia vakuume) – sparčiai populiarėjanti technologija, paremta maisto gaminimu vakuume žemesnėje nei įprasta temperatūroje. Ruošiant maistą tokiu būdu, jis apdorojamas, sudedamas į vakuumo maišelius ir, atitinkamoje temperatūroje, yra cirkuliuojamas tam tikrą kiekį valandų. Įdiegę šią technologiją, atnaujinome ir meniu. Pavyzdžiui, turime tokį jau daugelio pamėgtą patiekalą „Jautienos žandas“. Jį gaminant, mėsa cirkuliatoriuje išbūna 16 valandų, 82,2 laipsnių temperatūroje, kol tampa minkšta ir sultinga. Mėsa, ruošiama tokiu būdu, ne tik nepraranda svorio, bet ir, virdama tik savo sultyse, išlaiko visas maistines savybes. Perėjome prie šios technologijos, nes tokia yra pasaulinė maisto gaminimo bei vartojimo tendencija: siekiama sveikesnės gyvensenos. Garantuotai pagaminame kokybišką produktą, o jo skonį lemia tik naudojami prieskoniai. Kitaip tariant, skonį sukuriame patys. Naudojame įvairiausias natūralias aukštos kokybės prieskonines žoleles, tikrą sviestą, natūralų alyvuogių aliejų.

Daug laiko, gamindamas patiekalus, restorano virtuvėje praleidžiu ir pats. Norėčiau rasti žmogų, galintį mane pakeisti, pats susitelkčiau į patiekalų kūrimą, idėjas bei viziją, deja… vis dar nepavyksta. Darbo daug, todėl kol kas tenka ir kurti meniu, ir gaminti. Pagal naująją technologiją kol kas gaminame tik karštus patiekalus, tačiau taip paruoštą mėsą naudojame ir salotoms, patiekalams iš makaronų, mėsainiams.

Kita vertus, smagu, kad per šiuos metus jau ne kartą pasitaikė mėginančiųjų nusifotografuoti „The House“ meniu, interjero detales, maisto pateikimo akcentus: vadinasi, kažkam esame pavyzdys, mumis kažkas nori sekti. Vienam tokiam fotografuotojui esu pasakęs: paprašykite, ir duosiu jums tą meniu… negaila. O ir kaip restoranininkas, kaip šefas puikiai žinau, kad turėti kito restorano meniu ir jį įgyvendinti yra du visiškai skirtingi dalykai.

Kokių dar naujovių šią vasarą siūlo „The House“?

– Mūsų restoranas mielai priima visokio amžiaus vaikus, todėl atnaujinome ir papildėme vaikišką meniu, patobulinome vaikų žaidimo vietą, svečių tualete įrengėme stalą kūdikiams pervystyti. Beje, esame draugiški ir gyvūnams. Šiuo metu kuriame meniu keturkojams. Pasaulyje tai ne naujiena, tačiau Lietuvoje, manau, būsime pirmieji, sukūrę tokį meniu. Iš patirties žinau, kad žmonės savo augintiniams perka ir karštą maistą, tad kodėl nesukūrus, nepagaminus to, kas turėtų jiems tinkamą maistinę vertę? Tariamės su šunų auginimo specialistais ir dresuotojais. Manau, Druskininkuose ši idėja prigis – juk čia dažnai vyksta ir įvairūs renginiai, šunų parodos, žmonės atvažiuoja su savo augintiniais.

 

Per Jonines „The House“ švęs savo veiklos Druskininkuose penkmetį. Ar sėkmingas buvo laikotarpis?

– Šiandien galiu drąsiai sakyti, kad taip. Nors pradžioje ne viskas ėjosi sklandžiai, todėl paskui teko atsikratyti ne itin gero įvaizdžio, tačiau dabar džiaugiamės ir klientais, ir gausėjančiais gerais atsiliepimais. Ypač džiaugiuosi ir didžiuojuosi personalu: per tuos penkerius metus žmonės neišsivaikščiojo, daug kas dirba nuo pat įsikūrimo. Atvirai sakau, daug investuojame į personalą, į aplinką, į naujas technologijas, daug energijos skiriame padavėjų darbo kokybei. Atrinkdami šios srities personalą, siekiame, kad padavėjas nebūtų vien patiekalo pardavėjas. Jis ar ji pirmas pasitinka klientą, tiesiogiai su juo bendrauja, todėl turi išmanyti apie patiekalus, ką ir kam rekomenduoti, papasakoti svečiui ne tik apie maistą, bet ir suteikti pageidaujamos informacijos apie Druskininkų kurortą.

Labiausiai siekiame, kad ir druskininkiečiams, ir kurorto svečiams „The House“ restoranas būtų ne tik dar viena vieta pavalgyti, bet ir jauki erdvė smagiai praleisti laiką, padalyvauti įvairiose akcijoje, atrakcijose. Todėl vis ieškau naujų idėjų, kuriu jas pats, mėginu pritaikyti užsienio šalyse veikiančių panašių įstaigų patirtį. Pavyzdžiui, mums, kaip ir daugeliui viešojo maitinimo įstaigų, itin svarbus klientų grįžtamasis ryšys. Vieną idėją šiam ryšiui pagyvinti nusprendžiau išbandyti, todėl nusipirkome senovinį varpą ir pakabinome terasoje. Greta keturiomis kalbomis parašėme: „Skaniai pavalgei – skambink varpu!“ Praėjusį šeštadienį pirmą kartą išbandėme šią atrakciją: patenkinti patiekalais klientai įsitraukė į šį žaidimą, skambino varpu, personalas išėjęs dėkojo už įvertinimą, vieni kitiems negailėjo aplodismentų ir visiems buvo smagu.

 

„The House“ restorane, jo modernioje, vienoje didžiausių mieste terasų laukiami ir druskininkiečiai, ir kurorto svečiai. Pastariesiems siūlome ir skandinavišku stiliumi įrengtus jaukius kambarius. „The House“ yra greta Druskonio ežero, pačiame miesto centre, taigi čia poilsiauti kurorto svečiams patogu: iki pagrindinių Druskininkų gydyklų ir Vandens parko vos 5 minutės pėsčiomis, iki Snow Arenos – apie 10 minučių automobiliu. Apie jau penkerius metus veikiančio restorano ir svečių namų „The House“ sėkmingą veiklą iškalbingai byloja ir svečių atsiliepimai viešojoje erdvėje, restorano Facebook paskyroje.

Kodėl žmonės renkasi „The House“?
Todėl, kad tai*:
„Namai. Būtent tokia atmosfera šioje vietoje. Malonus personalas, išmanantis tai, ką siūlo, gebantis rekomenduoti. Vakarienė praėjo kaip ir pridera: palengva ir maloniai!“
„Aptarnavimas ir maistas – pasaka! Lankiausi keletą kartų, o maisto skonis vis stebina iš naujo!“
„Maistas skanus, porcijos didelės, aptarnavimas greitas ir kokybiškas. Bent viena gera vieta, kur galima Druskininkuose pavalgyti. Tikrai rekomenduoju.“
„Apsilankėme penktadienio vakare – laisvų stalų nebuvo, tik išėjus vieniems ateidavo kiti lankytojai. Starterio teko palaukti, tačiau vertėjo! Padavėja noriai rekomendavo populiarius bei naujus patiekalus. Abu su vyru likome maloniai nustebinti, taip paprastai ir skaniai seniai nevalgėme Vilniuje. Dėkingi šefui už kokybišką bei tikrai skaniai paruoštą maistą, padavėjai – už malonų bendravimą bei nuoširdžią šypseną. Būsime Druskininkuose – būtinai apsilankysime vėl!“
„Likome sužavėti šiuo restoranėliu! Netikėtai atrasta, tiesiog tobula vieta norint praleisti laiką. Virtuvė puiki, personalas šaunus, 100 proc. teigiama atmosfera. Verta sugrižti į Druskininkus vien dėl „The House“!“
„Nes čia jautiesi kaip namie. Nuostabi atmosfera! Skanus maistas. Ir svarbiausia – žmonės, – personalas.“
„Nereali virtuvė. Šefui pagarba už maistą ir jo patiekimą. Padavėjoms riebus pliusas už bendravimą ir paslaugumą. Viena iš geriausių viešojo maitinimo įstaigų Lietuvoje. Verta nuvažiuoti 120 km iš Vilniaus vien dėl maisto paskanavimo.“
„Nuoširdžiai dėkojame už puikiai praleistą laiką, nuostabų maistą ir draugišką kolektyvą. Tik šiandien iš jūsų išvykome, o jau norime grįžti. Patiko viskas pradedant kambariu, maistu, aptarnavimu ir baigiant nuostabiu, kaip užsakytu oru. Gyvuokit, klestėkit! Kitą kartą rinksimės tik jus. Jūs nuostabus mūsų atradimas!“
*Atsiliepimų kalba neredaguota

Užsakymo Nr.: MDR-105-01