Pratęskime vasarą su „Fresh‘op“!

Druskininkiečiai ir kurorto svečiai laukiami naujoje kavinukėje „Fresh‘op“, kuri neseniai duris atvėrė Vilniaus alėjoje, priešais Vandens parką. Kavinės vadovė druskininkietė Lina Radzevičiūtė papasakojo, kodėl ji ėmėsi kurti verslą Druskininkuose, ir kodėl verta užsukti į „Fresh‘op“.

„Fresh‘op“ įkūrėja druskininkietė L. Radzevičiūtė: „Lauko kavinė – tokia, kokios ir norėjau!“/Roberto Kisieliaus nuotrauka

 

– Pirmąjį savo verslo projektą pasirinkote įgyvendinti būtent Druskininkuose. Kodėl?

– Gimiau ir augau Druskininkuose. Esu 22 metų studentė, studijuoju fotografiją. Tačiau gyvenime jau teko ragauti visokios duonos, nes nuo 16 metų pradėjau dirbti aptarnavimo sferoje. Teko padirbėti užsienyje: ir kambarine, ir kavinėje, virtuvės padėjėja. Tačiau visada norėjau kažką savo sukurti gimtajame mieste, todėl būtent čia ir įkūriau pirmąją savo verslo įmonę. Privačiai teikiu ir fotografijos paslaugas, dar pati dirbu ir restorane, todėl laiko pramogoms, tai yra, vadinamojo „laiko sau“ jau praktiškai ir neliko, tačiau džiaugiuosi, kad pavyko įgyvendinti seniai puoselėtą savo svajonę. Gatvės stiliaus „Fresh‘op“ lauko kavinukė – ne bet kokia, o tokia, kokios ir norėjau. Verslą sukūrėme kartu su restorano „The House“ vadovu ir draugu Linu Jablonsku, jo pagalba ir patirtis man labai praverčia. Džiaugiuosi ir kitų man artimų žmonių, visos savo šeimos palaikymu ir supratimu. Džiugina ir geranoriškas Druskininkų savivaldybės požiūris į jaunus, čia verslą kuriančius žmones.

Tiesa, buvo įvairių iššūkių. Sužinojau, ką reiškia kurti verslą, kiek visokiausių problemų iškyla, kiek instancijų reikia praeiti ir kiek įvairiausių dokumentų suderinti. Nelengva buvo rasti vietą, pastatyti namuką kavinei bei viską ten įrengti: tai statybininkai „dingo“, tai įrangą vėlavo pristatyti… Todėl atidarėme „Fresh‘op“ tik dabar, besibaigiant vasaros sezonui. Bet geriau vėliau, negu niekada!

Visus sunkumus atperka tai, kad darbo pradžia yra labai sėkminga, jau turime net ir nuolatinių „Fresh‘op“ klientų. Vieni čia užsuka pasimėgauti rytine kava, kiti – natūraliomis sultimis ar ledais. Daugelis mūsų lankytojų pripažįsta, kad jiems šio sezono atradimas – „Fresh‘op“ kapučino šerbetas.

Galite pratęsti vasarą su „Fresh‘op“ ir atsigaivinti  ledais ir šviežiomis sultimis/Roberto Kisieliaus nuotrauka

 

– Kodėl pasirinkote lauko kavinės tipą?

– Norėjome sukurti lauko kavinę vadinamuoju gatvės stiliumi, kad čia užsukantiems druskininkiečiams ir kurorto svečiams, poilsiautojams, turistams maitinimo paslaugą gauti būtų paprasta ir patogu. Visas kavinės asortimentas sukurtas pagal lankytojų poreikius, kad būtų patogu gauti tai, ką, viena vertus, galima būtų gauti ir restorane, tik čia – „Fresh‘op“ – kur kas greičiau.

Kol kas „Fresh‘op“ siūlysime tai, kas padeda atsigaivinti: šviežiai spaudžiamas sultis, mineralinį vandenį, pilstomus ledus, deguonies prisotintus kokteilius, profesionaliai pagamintą kavą iš ekologiškai augintų pupelių, arbatą, kakavą, įvairių sumuštinių, vaflių, karštas kukurūzų burbuoles su sviestu ir druska. Kadangi šiemet sezonas jau eina į pabaigą, nespėsime įgyvendinti idėjos, kad tarp „Fresh‘op“ siūlomo meniu būtų kuo daugiau patiekalų, pagamintų, naudojant Druskininkuose augintas, atsakingai atrinktas, šviežias, natūralias sodo ir daržo gėrybes. Tačiau rudeniui jau kuriame naujus, šiltus ir karštus, gėrimus.

 

– Lankytojai jau spėjo pastebėti ir gerą „Fresh‘op“ personalo darbą.

– Profesionaliai ir atsakingai dirbantis personalas tokioje verslo srityje, kaip viešasis maitinimas, yra labai svarbus. Didžiuojuosi ir džiaugiuosi, kad man pavyko suburti entuziastingus, jaunus, tačiau jau turinčius darbo patirties aptarnavimo sferoje, žmones. Labai norėjau, kad dirbtų sąžiningi ir savo darbą mylintys žmonės, kaip komanda siekiantys vieno tikslo – kad „Fresh‘op“ klientai liktų kuo puikiausiai nusiteikę ir norėtų į Druskininkus sugrįžti vėl. O kol kas – pratęskime vasarą drauge su „Fresh‘op“!

Neseniai atidaryta „Fresh‘op“ jau turi ir nuolatinių klientų/Roberto Kisieliaus nuotrauka

 

Užsakymo Nr. MDR-170-02