Druskininkų savivaldybės interneto svetainė – informatyvi ir kokybiška

Druskininkų savivaldybės interneto svetainė www.druskininkai.lt visiškai atitinka visus LR Vyriausybės reikalavimus, yra patogi ir kokybiška – tokias išvadas pateikė Informacinės visuomenės plėtros komitetas, atlikęs kasmetinį valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainių analizę.

Šalies ekspertų išvadose pažymima, kad iš 60-ies Lietuvos savivaldybių interneto tinklalapių 100 proc. visus reikalavimus atitinka tik 16-os, tarp jų – ir Druskininkų savivaldybės. Druskininkų savivaldybė yra vienintelė kurortinė savivaldybė, kurios tinklalapis įvertintas aukščiausiais šimtaprocentiniais įvertinimais.

„Administruodami savivaldybės interneto svetainę, pirmiausia siekiame informatyvumo ir kokybės. Mūsų tikslas – kad visa reikalingiausia informacija gyventojams, verslui, potencialiems investuotojams būtų greitai ir patogiai pasiekiama. Džiugu, kad tai įvertino ir šalies ekspertai“, – sakė Druskininkų savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Grigorienė.

Atliekant tyrimą, buvo sudarytas 68 kriterijų sąrašas, pagal kurį buvo vertinamos interneto svetainės. Didžiausias dėmesys buvo skiriamas interneto svetainių struktūrai, informacijos pateikimui, bendrųjų nuostatų laikymuisi ir atitikimui Bendrųjų reikalavimų valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainėms aprašo reikalavimams.

Iš viso tyrimo metu buvo vertintos 1098-ios įstaigų interneto svetainės.

Informacinės visuomenės plėtros komiteto įvertinimu, Druskininkų savivaldybės interneto svetainė www.druskininkai.lt visiškai atitinka visus LR Vyriausybės reikalavimus, yra patogi ir kokybiška

 

Parengta pagal Druskininkų savivaldybės informaciją