Viečiūnų seniūnijoje mažėja žvyrkelių

Druskininkų savivaldybės Viečiūnų seniūnijos Ilgio, Raigardo ir Ratnyčėlės seniūnaitijose mažėja žvyrkelių. Druskininkų savivaldybės administracija įgyvendina du projektus, kurių metu gerinama minėtų seniūnaitijų kelio atkarpų būklė ir dalis žvyrkelių bus išasfaltuoti.

„Džiugu, kad Viečiūnų seniūnijoje daugiau nei dviem kilometrais sumažės žvyrkelių, o Mašnyčių, Švendubrės, Naujasodės bei Latežerio kaimų gyventojams pagėrės susisiekimo sąlygos“, – apie įgyvendinamus projektus sakė Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius.

Įgyvendinant projektus, jau išasfaltuotos žvyro-grunto dangos kelių atkarpose, esančiose Mašnyčių (Mašnyčių kaimas), Naujasodės (Naujasodės kaimas), Upės ir Ežero (Latežerio kaimas) gatvėse, paklojant asfalto dangą bei sutvarkant kelkraščius, o Užupio (Švendubrės kaimas) gatvė bus išasfaltuota artimiausiu metu. Baigus įgyvendinti minėtus projektus ir išasfaltavus trumpas žvyrkelio atkarpas, tarp asfaltuotų kelio ruožų bus užtikrintas patogus ir ekonomiškesnis susisiekimas bei sumažės triukšmo ir teršalų lygis.

Projektai „Druskininkų savivaldybės Viečiūnų seniūnijos Ilgio ir Raigardo seniūnaitijų kelių būklės gerinimas“ ir „Druskininkų savivaldybės Viečiūnų seniūnijos Ratnyčėlės seniūnaitijos kelių būklės gerinimas“ finansuojami iš Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai, Lietuvos valstybės biudžeto ir Druskininkų savivaldybės biudžeto. Bendra projektų vertė – 438 805 eurai, iš jų 58 619 eurų –Druskininkų savivaldybės indėlis. Atliekamus kelio darbus planuojama pabaigti šių metų spalį.

 

Baigus įgyvendinti projektus ir išasfaltavus trumpas žvyrkelio atkarpas, tarp asfaltuotų kelio ruožų bus užtikrintas patogus ir ekonomiškesnis susisiekimas bei sumažės triukšmo ir teršalų lygis

 

 

 

 

Parengta pagal Druskininkų savivaldybės informaciją