Projekte „100 tortų Lietuvai“
Laukiami druskininkiečiai – tortų mėgėjai ir profesionalai
Gegužės 26 d. Druskininkuose organizuojama gražia tradicija tapusi Kurorto šventė. Šiemet ji bus išskirtinė, nes švenčiama Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metais. Be to, gegužės 26-ąją bus lygiai 100 dienų nuo Vasario 16-osios. Ši proga verta net ne vieno, o viso šimto tortų! Juos kepti ir prisistatyti visai Lietuvai šventės metu Druskininkų bei visos šalies saldumynų mylėtojus bei žinovus kviečia projekto „100 tortų Lietuvai“ iniciatorė – iš Druskininkų kilusi maisto tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė, Druskininkų savivaldybė ir naujienų portalas „15min.lt“. Daugiau informacijos apie projektą skelbiama „Facebook“ paskyroje „Sezoninė virtuvė“, o dalyviai registruotis kviečiami el. pašto adresu: 100tortuLietuvai@gmail.com
Šiandien dalinamės projekte „100 tortų Lietuvai“ jau dalyvaujančio Druskininkų reabilitacijos centro „UPA“ tortu su maskarponės sūriu ir braškėmis
Šokoladiniam biskvitui:
150 g sviesto
270 g karčiojo šokolado
5 kiaušinių
120 g rudojo cukrus
25 g miltų
55 g migdolų miltų
Maskarponės sūrio kremui:
500 g maskarponės
1 apelsino
50 g cukraus pudros
Braškių įdarui:
250 g šaldytų braškių
20 g cukraus
5 g želatinos
Iškepkite šokoladinį biskvitą. Kiaušinius kartu su ruduoju cukrumi išplakite iki standžių putų. Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu ir supilkite į kiaušinių masę. Suberkite persijotus miltus ir migdolų miltus. Supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite 1800 C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.
Paruoškite maskarponės sūrio kremą. Nutarkuokite apelsino žievelę, o iš apelsino išspauskite sultis. Sutarkuotą žievelę sumaišykite su 2 šaukštais apelsinų sulčių, įmaišykite maskarponės sūrį, cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.
Paruoškite braškių įdarą. Į sutrintą atitirpintų braškių tyrę supilkite išbrinkintą iki 400C temperatūroje želatina, viską išmaišykite.
Formuokite tortą. Tortą formuokite iš 4 šokoladinio biskvito sluoksnių. Pirmą biskvito sluoksnį aptepkite maskarponės sūrio kremu, ant jo tepkite braškių įdarą, tada dėkite antrąjį biskvito sluoksnį, tepkite ant jo maskarponės sūrio kremą, uždėkite trečiajį biskvito sluoksnį, ant jo maskarponės sūrio kremą ir tada ketvirtą biskvito sluoksnį, o jį gražiai aptepkite maskarponės sūrio kremu. Tortą puoškite braškėmis ir šilauogėmis.
Druskininkų reabilitacijos centro „UPA“ tortas su maskarponės sūriu ir braškėmis
Parengta pagal Druskininkų savivaldybės informaciją