Projekte „100 tortų Lietuvai“

Laukiami druskininkiečiai – tortų mėgėjai ir profesionalai

Gegužės 26 d. Druskininkuose organizuojama gražia tradicija tapusi Kurorto šventė. Šiemet ji bus išskirtinė, nes švenčiama Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metais. Be to, gegužės 26-ąją bus lygiai 100 dienų nuo Vasario 16-osios. Ši proga verta net ne vieno, o viso šimto tortų! Juos kepti ir prisistatyti visai Lietuvai šventės metu Druskininkų bei visos šalies saldumynų mylėtojus bei žinovus kviečia projekto „100 tortų Lietuvai“ iniciatorė – iš Druskininkų kilusi maisto tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė, Druskininkų savivaldybė ir naujienų portalas „15min.lt“. Daugiau informacijos apie projektą skelbiama „Facebook“ paskyroje „Sezoninė virtuvė“, o dalyviai registruotis kviečiami el. pašto adresu: 100tortuLietuvai@gmail.com

Šiandien dalinamės projekte „100 tortų Lietuvai“ jau dalyvaujančio Druskininkų reabilitacijos centro „UPA“ tortu su maskarponės sūriu ir braškėmis

Šokoladiniam biskvitui:

150 g  sviesto

270 g karčiojo šokolado

5 kiaušinių

120 g rudojo cukrus

25 g miltų

55 g migdolų miltų

Maskarponės sūrio kremui:

500 g maskarponės

1 apelsino

50 g cukraus pudros

Braškių įdarui:

250 g šaldytų braškių

20 g cukraus

5 g želatinos

Iškepkite šokoladinį biskvitą. Kiaušinius kartu su ruduoju cukrumi išplakite iki standžių putų. Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu ir supilkite į kiaušinių masę. Suberkite persijotus miltus ir migdolų miltus. Supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite 1800 C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.

Paruoškite maskarponės sūrio kremą. Nutarkuokite apelsino žievelę, o iš apelsino išspauskite sultis. Sutarkuotą žievelę sumaišykite su 2 šaukštais apelsinų sulčių, įmaišykite maskarponės sūrį, cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.

Paruoškite braškių įdarą. Į sutrintą atitirpintų braškių tyrę supilkite išbrinkintą iki 400C temperatūroje želatina, viską išmaišykite.

Formuokite tortą. Tortą formuokite iš 4 šokoladinio biskvito sluoksnių. Pirmą biskvito sluoksnį aptepkite  maskarponės sūrio kremu, ant jo tepkite braškių įdarą, tada dėkite antrąjį biskvito sluoksnį, tepkite ant jo maskarponės sūrio kremą, uždėkite trečiajį biskvito sluoksnį, ant jo maskarponės sūrio kremą ir tada ketvirtą biskvito sluoksnį, o jį gražiai aptepkite maskarponės sūrio kremu. Tortą puoškite braškėmis ir šilauogėmis.

Druskininkų reabilitacijos centro „UPA“ tortas su maskarponės sūriu ir braškėmis

Parengta pagal Druskininkų  savivaldybės informaciją