Meras R. Malinauskas pasveikino „Mototourism Rally 2017“ dalyvius

Praėjusį penktadienį Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas susitiko su druskininkiečiais, dalyvausiančiais komandiniame nuotykiniame ralyje po visą Lietuvą „Mototourism Rally2017“. Į susitikimą atvykusių komandų atstovams meras linkėjo sėkmės ir kiekvienai komandai įteikė po vėliavą. Ralis startuos rugpjūčio 19 dieną, jame dalyvaus keturios komandos iš Druskininkų: „Dzūkijos princai“ (Mantas Večkys, Tomas Levulis, Lukas Barkauskas, Rūtenis Sarneckas), „Druskų dzūkai“ (Reda Burbė, Žilvinas Didziulevičius, Gediminas Satkus, Giedrius Sinkevičius, Laimonas Stonkus), „Kelių vaiduokliai“ (Andrius Klusikas, Darius Šapoka, Robertas Kalenda), „Tores“ (Mindaugas Akelis, Povilas Barysas, Antanas Mikalonis, Vygantas Akelis, Aurimas Šilingas).Ralio dalyviai rugpjūčio 20 dieną finišuos Birštone.

„Mototourism Rally“ – tai septintus metus organizuojamas komandinis nuotykinis ralis po visą Lietuvą. Kuo ypatingas šis ralis? Organizatorių tinklalapyje skelbiama, kad dalyviai važiuoja motociklais po Lietuvą, aplanko ir pažįsta įdomias Lietuvos vietoves, susitinka ir bendrauja su lankomų vietų bendruomenėmis ir už organizatorių pateiktų užduočių įvykdymą gauna taškus. Užduotys yra susijusios su Lietuvos gamta, istorija, architektūra, etnografiniu paveldu ir leidžia ralio dalyviams, vietiniams ir šalies svečiams geriau pažinti Lietuvą bei nuotaikingai praleisti laiką. Komanda, surinkusi daugiausiai taškų, laimi.

Objektai ir užduotys parinkti pagal tam tikras tematikas. MTR2017 temos ves partizanų, krašto gynimo, šimtmečio, piliakalnių, reformacijos, tautinio kostiumo keliais. Taip pat kelionėje lauks mažosios kultūros sostinės.

Ralis vyksta Baltijos kelio dienos išvakarėse. Ir tai nėra atsitiktinumas. Būtent ši mintis ir įkvėpė raliui pradžią prieš 7-is metus. Tai lyg nauja Baltijos kelio versija – žmonių, kuriems rūpi jų kraštas. Tik šį kartą simbolinis susikibimas rankomis vyksta apjuosiant Lietuvą motociklais ir sukuriant savo Baltijos kelio maršrutą. Jungtis gali kiekvienas, iš bet kurios Lietuvos vietos. Net jeigu nevairuoji motociklo, gali sėsti į kitą transporto priemonę ir atvykti į vieną motociklų lankomą objektą, susitikti, gyvai paspausti ranką. Junkis prie tų, kuriems rūpi.

 

Meras R. Malinauskas susitiko su druskininkiečiais, dalyvausiančiais komandiniame nuotykiniame ralyje po visą Lietuvą „Mototourism Rally2017“/Dianos Sinkevičiūtės nuotrauka

 

Į susitikimą atvykusių komandų atstovams meras linkėjo sėkmės/Dianos Sinkevičiūtės nuotrauka