Druskininkuose aukštiems kalnų slidinėjimo startams slidininkus ruošia UAB „Baltas Pikas“

Druskininkuose veikiantis uždaras  slidinėjimo trasų kompleksas „Snow arena“ traukia slidininkus ne tik iš Lietuvos, bet ir už užsienio. Čia treniruotis atvažiuoja ir įvairių šalių rinktinės, besiruošiančios atsakingiausiems startams. Na, o buvęs slidininkas, dabar dirbantis treneriu ir sporto vadybininku Nikolajus Artsybyševas, 2014 metais Druskininkuose įkūręs kalnų slidinėjimo klubą „Baltas Pikas“, svajoja būtent šiame mieste esančioje „Snow arenoje“  parengti aukščiausio lygio sportininkus Lietuvos rinktinei. 

N. Artsybyševo teigimu, kalnų slidinėjimas – unikalus sportas, padedantis ir fiziškai, ir dvasiškai ugdyti sportininkų asmenybes. Slidinėjimo įgūdžiai išlieka visam gyvenimui, be to, kalnų slidinėjimas – puikus aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdas.

Klubas siūlo slidinėjimo ir bendro pasirengimo treniruotes vaikams nuo 4 iki 14 metų visus metus, į draugiškoje aplinkoje organizuojamus sporto renginius kviečia ir jaunųjų sportininkų šeimos narius.

Praėjusį sezoną „Baltojo Piko“ klubo sportininkai dalyvavo ne tik Lietuvos taurės čempionate savo amžiaus grupėje, bet ir Suomijos taurės varžybose. „Jau šiandien galima didžiuotis pirmaisiais „Baltojo Piko“ klubui atstovaujančių sportininkų pasiekimais. Šešerių metų Zakaras Grigonis tapo absoliučiuoju Lietuvos čempionu savo amžiaus grupėje, jis nugalėjo ir Suomijoje surengtame čempionate.  Ivanas Sedovas (9 m.) tapo Lietuvos vicečempionu, Suomijoje jis iškovojo bronzos medalį. Darija Titova (16 metų) savo amžiaus grupėje tapo ne tik Lietuvoje, bet ir Italijoje surengtų varžybų  čempione“,  – pasakojo N. Artsybyševas.

Sporto klubo treniruočių programa vykdoma ir vasaros laikotarpiu. Ir ne tik Druskininkuose. Jaunieji slidininkai ir Druskininkų ir Vilniaus, N. Artsybyševo iniciatyva, birželio mėnesį 2 savaites treniravosi Austrijos Aplėse, Hintertux trasose.  Vėliau visi dalyvavo stovykloje Lignano kurorte, Italijoje.

N. Artsybyševas sako, kad klubas už pagalbą dėkingas „Snow Arenos“ administracijai, direktoriui Andriui Stasiukynui, Druskininkų savivaldybės mero patarėjui Aivarui Kadziauskui.

N. Artsybyševas sako svajojantis „Snow Arenoje“ suburti komandą, kuri vėliau atstovautų Lietuvai tarptautinėse kalnų slidinėjimo varžybose: „Žinoma, stiprią komandą reikia auginti nuo mažens – nuo šešerių metų. Jau dabar čia treniruojasi labai perspektyvių jaunųjų druskininkiečių – Liepa Karlonaitė, Nedas Dobilinskas. Norėtumėme pritraukti ir gabių slidininkų iš Vilniaus, Kauno“.

Klubo vadovo žodžiais, Druskininkuose yra puikiausios sąlygos treniruotėms: „Snow Arena“ – objektas, kurį ne kiekviena šalis sau gali leisti pastatyti… Stebime, kad jį vertina kalnų slidinėjimo rinktinės, čia organizuodamos sportininkų treniruotes. Šiemet, manau, „Snow areną“ turėtų dar gausiau lankyti kalnų sklidininkai, kurie vasarą negali treniruotis Alpėse – ten šią vasarą pradėjo tirpti sniegas. Džiaugiamės, kad Druskininkuose galima slidinėti visus metus“.

 

„Mano Druskininkai“ informacija