Prasidėjo tarptautinis festivalis „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“

Šeštadienį  M. K. Čiurlionio memorialinio muziejaus sodelyje surengtu koncertu pradėtas tris mėnesius truksiantis Tarptautinis menų festivalis „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“.  Festivalio rengėjus ir gausiai susirinkusius svečius pasveikino Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius, LR Seimo narys Vytautas Juozapaitis. Gražių žodžių festivalio žiūrovams ir visiems, kas padeda jį organizuoti, negailėjo Lietuvos muzikų rėmimo fondo vadovė Liucija Stulgienė.

Lietuvos muzikų rėmimo fondo ir Druskininkų savivaldybės organizuojamas festivalis  jau tapo tikra dvasios atgaiva klasikinės muzikos gerbėjams, noriai lankantiems festivalio renginius. Ir šiemet organizatoriai žiūrovus žada pakviesti į daugybę įvairių renginių, kuriuose jų lauks susitikimai su profesionaliojo meno atlikėjais.

„Labai smagu, kad jau 15 kartą Druskininkai vasarą pradeda festivaliu „Vasara su M. K. Čiurlioniu“. Kasmet festivalyje pamatome vis naujų veidų, išgirstame vis naujų muzikos kūrinių. Manau, kad kiekvienas kūrinys, atliekamas skirtingų atlikėjų, sukuria vis kitokią emocinę būseną, kviečia į stebuklingą muzikos pasaulį. Noriu palinkėti mums visiems, kad festivalis „Vasara su M. K. Čiurlioniu“ suteiktų kuo daugiau gerų emocijų, mūsų visų bendravimas neštų gėrį, o geromis emocijomis dalintumėmės vieni su kitais.

Labai dėkoju visam Muzikų rėmimo fondui už kasmetę muzikos šventę Druskininkuose“, – festivalio atidarymo dieną kalbėjo Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas L. Urmanavičius. Festivalio siela, Lietuvos muzikų rėmimo fondo direktorė L. Stulgienė džiaugėsi, kad renginys kasmet sulaukia vis didesnio dėmesio ir yra laukiamas: „Lankykitės, kvieskite savo artimuosius, lai festivalis jums visiems būna didelė šventė. O mes džiaugsimės kiekvienu koncertu, padovanotu labai tauriai, darbščiai, išradingai Druskininkų bendruomenei, savivaldybės vadovams, kultūros, švietimo įstaigoms, verslo atstovams. Kasmet mūsų ryšiai tik stiprėja. Pajuntame dėmesį, šilumą, festivalio laukimą. O tai mums – brangiausias įvertinimas“.

M. K. Čiurlionio memorialinio muziejaus sodelyje susirinkusiems žiūrovams festivalio atidarymo koncerte grojo pianistė Aušrinė Garsonaitė ir Druskininkų M.K. Čiurlionio meno mokyklos moksleiviai Andra Mikulskytė bei Augustas Navickas (mokytoja Nona Kalvaitienė).

M. K. Jonyno galerijoje tądien atidaryta tapytojo A.Martinaičio kūrybos darbų paroda. Tradiciškai prie paminklo M. K. Čiurlioniui surengta gėlių padėjimo ceremonija, kurioje koncertavo choras „Druskininkai“.

Sakralinės muzikos gerbėjai vakare buvo pakviesti į Druskininkų bažnyčioje surengtą koncertą „Jo valia“, kuriame dalyvavo  ansamblis „Lietuva“, solistai.

Šeštadienį prasidėjęs festivalis „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu 2017“ rimtosios muzikos mėgėjus visą vasarą kvies į koncertus, susitikimus ir konferencijas.

Kamerinės muzikos garsų prisipildys M. K. Čiurlionio memorialinis bei Miesto muziejai, sanatorijų salės, Druskininkų bažnyčia ir biblioteka. Publikos laukia susitikimai ne tik su garsiais šalies atlikėjais, tarptautinių konkursų laureatais, muzikais iš įvairių pasaulio šalių ir talentingu jaunimu.
Laimos Rekevičienės nuotraukos

Laima Rekevičienė