Jau veikia „Vijūnėlės dvaras“
Pastaruoju metu bene populiariausias ir labiausiai Druskininkus garsinantis pavadinimas – „Vijūnėlės dvaras“ – nuo šiol nebebus tik abstraktūs žodžiai. Praėjusį penktadienį duris lankytojams atvėrė šalia Vijūnėlės tvenkinio esantis „Vijūnėlės dvaras („Elingas“)“, kuris dar iki oficialaus atidarymo jau spėjo tapti mėgstama lankytojų vieta.
Tokio restoranėlio Druskininkuose dar nebuvo. Visą dieną čia laukiami Vijūnėlės parko pėsčiųjų ir dviratininkų takus pamėgę druskininkiečiai bei kurorto svečiai, norintys pasimėgauti tikrais itališkais ledais, paragauti itališkų „Panini“ sumuštinių, pasmaližiauti gardžiais desertais, išgerti kavos, neįprastos arbatos ar įvairiausių kokteilių, o pavakarę čia rinksis grilio patiekalų mėgėjai. Tokią „Vijūnėlės dvaro („Elingo“)“ koncepciją sumanė iki šiol šioje vietoje buvusį barą neatpažįstamai pakeitę naujieji jo šeimininkai.
Įrenginėdami savo naująjį restoranėlį, šeimininkai Viktorija ir Artūras Žilinskai stebėjo, kad žmonės nuolat eina ieškoti Vijūnėlės dvaro, pastaraisiais metais bene garsiausio objekto Druskininkuose. Pagalvojo, kad jeigu jau šalia yra toks garsus, neblogai išreklamuotas, objektas ir žmonės jį žino, tai kodėl gi naujojo restoranėlio nepavadinti šiuo vardu? Juk jį žino visi – nuo mažo iki didelio. Beliko sugalvoti gerą idėją ir ją čia realizuoti. Ir štai jau nuo gegužės 19 dienos naujasis „Vijūnėlės dvaras („Elingas“)“ laukia lankytojų.
Įgyvendino svajonę
Vietą naujai kavinei Artūras ir Viktorija nusižiūrėjo dar prie keletą metų. Jau tada jauna pora turėjo viziją, ką būtų galima toje vietoje padaryti – juk tai viena iš gražiausių Druskininkų vietų, esanti pačiame Vijūnėlės parke.
Pati restoranėlio idėja prasidėjo nuo šeimos sėkmingai gaminamų ir klientų pamėgtų itališkų „Gelato“ ledų. „Esame įsigiję itališkų ledų pradininkų – „Carpigiani“ – ledų gaminimo laboratoriją. Tai kompanija, kuri veikia jau daugiau nei 60 metų ir pasaulyje yra lyderė tarp tradicinių itališkų ledų aparatų gamintojų. Didžiuojamės, kad, naudodami šiuos aparatus, mes gaminame ledus tik iš natūralių produktų – uogų, vaisių, pieno, jog gaminame juos be jokių dirbtinių priedų!“, – pasakoja šeimininkai.
„Pastebėjome, kad Druskininkuose vis dar trūko tokios kurortinės vasaros terasos. Pamatę šį pastatą, iš karto svajojome čia atidaryti ir mini grilio restoranėlį. Idėją realizavome, ir toks grilio baras visu šiltuoju metų laiku veiks čia, Vijūnėlės pakrantėje, kasdien nuo penktos valandos vakaro. Intriga – čia nebus tradicinio meniu, klientams siūlysime tai, kas, tądien buvo rasta įdomesnio, šviežesnio“, – apie naujojo baro koncepciją pasakojo šeimininkai.
Čia užsukę lankytojai galės paragauti ir išskirtinių arbatų, tokių, kokių nėra kitose kavinėse ar restoranuose – visos jos sukurtos pagal unikalius receptus, įdomios, egzotiškos. Abu šeimininkai, prieš atidarydami naująjį barą, ne kartą važiavo į mokymus, sėmėsi patirties, ieškojo įvairiausių receptų: „Čia nebus tiesiog žaliosios ar vaisinės arbatos. Bus ir įdomesnių kokteilių, klientus maloniai nustebins originalus jų pateikimas, apipavidalinimas“.
Jau sulaukė klientų pripažinimo
„Vijūnėlės dvaras („Elingas“)“ – oficialiai dar neatidarytas. Tačiau klientų dėmesio jau sulaukė. Ir palankių atsiliepimų socialiniuose tinkluose. Vijūnėlės parko pėsčiųjų ir dviratininkų takai yra mėgstami ir druskininkiečių, ir kurorto svečių. Jie jau susidomėjo naujai atidarytu restoranu ir džiaugiasi, kad atsirado vieta maloniam stabtelėjimui ir laiko praleidimui.
„Manau, kad žmones gerai nuteikia šalia esantis parkas ir Vijūnėlės tvenkinys, esu tikra, kad dar geriau nuteiks ir pati restorano aplinka, – šypsosi baro šeimininkė Viktorija, prisipažindama, kad tos aplinkos kūrimui skirtas ypatingas dėmesys. – Teko važinėti po įvairias parodas, lankytis ir kitose šalyse, ieškant pirkti originalių dekoracijų, detalių. Visas baras išpuoštas statulėlėmis, įvairiais atributais, kurių buvo ilgai ieškota, visos detalės gerai apgalvotos. Tuo rūpinasi visa šeima, labiausiai – moterys“.
Daugybę metų plėtodami restoranų verslą, Žilinskų šeima nuolat vyksta į mokymus, tobulina žinias, domisi naujovėmis.
Įrenginėjant barą Vijūnėlės pakrantėje, viena idėja vijo kitą. Taigi pirminis sumanymas atidaryti ledainę „transformavosi“ į restoranėlio idėją. Jame dabar nesunkiai gali tilpti ir 70 žmonių, tačiau, reikalui esant, erdvė gali būti pritaikoma pagal klientų poreikius.
Šeimininkai didžiuojasi, galėdami pasiūlyti klientams ir tikro itališko „Panini“ – sumuštinio, kurio visi ingredientai gaminami pačių baro virtuvės meistrų. O ir patiekalų kainos ir kokybės santykis klientams priimtinas. Juo labiau, kad jie čia gali paragauti įvairių patiekalų. Dieną – desertų, pyragėlių, belgiškų vaflių su įvairiais priedais, o vakare svečiai gali ragauti čia pat kepamų grilio patiekalų.
Šeimininkai bare dirba patys, bendrauja su čia besilankančiais žmonėmis – jiems svarbi klientų nuomonė: „Matydami teigiamas svečių emocijas, dar labiau stengiamės, jie mus įkvepia ir motyvuoja“.
Naujajame bare dirba ir nemažai Druskininkų jaunimo. Kaip sako šeimininkai, svarbiausia, kad jie norėtų dirbti, būtų imlūs ir draugiški: „Surinkome šaunią komandą. Norinčius dirbti tikrai galime išmokyti. O dėl baro koncepcijos ir patiekalų konsultuojamės su įvairiais specialistai, savo sričių žinovais. Džiaugiamės, kad prie mūsų komandos prisijungė šefė Indrė Medeliauskaitė, turinti ilgametę patirtį geriausiuose Lietuvos restoranuose. Ji parengė specialų grilio meniu, kuriame bus ir žuvies, ir mėsos patiekalų, ir jūros gėrybių.
Iš pliažo į restoraną
Žinodami, kad šalia yra Vijūnėlės tvenkinio paplūdimys, baro šeimininkai interjerą kūrė tokį, kad klientai galėtų čionai užsukti ir tiesiai po maudynių – naudojami vandeniui atsparūs lauko baldai. Jaukioje erdvėje įsikūrusio restoranėlio aplinka tinka ir gyvo garso koncertams, todėl vasarą planuojama surengti keletą akustinių koncertų. Lankytojų patogumui žadama pastatyti ir kelis papildomus ekranus.
Taigi nuo šiol Druskininkuose atsirado dar viena erdvė, ketinantiems skaniai užkąsti ir puikiai praleisti laiką. Visi, kam rūpėjo garsusis Vijūnėlės dvaras, gali čionai užsukti – naujasis restoranėlis, pavadintas „Vijūnėlės dvaru („Elingu“)“ – atviras visiems, jis yra, veikia, ir jame esate laukiami.
„Tai – puiki poilsio, gero maisto ir pramogų vieta, visos šeimos kurtas projektas. Džiaugiamės tėvų perteikta patirtimi ir mums suteikta didele pagalba. Esame labai jiems dėkingi“, – naujojo restoranėlio atidarymo išvakarėse sako jo šeimininkai Viktorija ir Artūras.