Savivaldybės vadovai ir verslininkai aptarė „Jaunimo verslumo ugdymo ir integracijos į darbo rinką“ programą

Praėjusią savaitę Druskininkų savivaldybės vadovai ir verslininkai  aptarė „Jaunimo verslumo ugdymo ir integracijos į darbo rinką“ programą, kuri turėtų padėti sumažinti nemotyvuotų, nedirbančių ir niekur nesimokančių jaunų žmonių skaičių,  padėti išspręsti mokinių užimtumo vasarą problemą. Susitikimo metu diskutuota aktualiais programos įgyvendinimo klausimais.

Susitikime dalyvavęs Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas pabrėžė, kad, bendradarbiaujant su vietos verslininkais,  jauniems žmonėms bus sudarytos palankios sąlygos pasirinkti profesinės veiklos sritį, įgyti dominančios profesijos įgūdžių, kurie pravers ateityje: „Ieškome efektyvių pagalbos jaunimui priemonių, dėkoju verslininkams, noriai prisidedantiems prie jaunimo integracijos į darbo rinką“.

„Jaunimo verslumo ugdymo ir integracijos į darbo rinką“ programa parengta, atsižvelgiant į jaunimo poreikius, atliktas mokyklinio amžiaus jaunimo apklausas, susitikimuose su miesto vadovais jaunų žmonių išsakytus poreikius.

Įtraukiant jaunimą į darbinę bei savanorišką veiklą, bus vykdoma  asocialaus elgesio, teisės pažeidimų, žalingų įpročių prevencija. Programa mažins socialinę atskirtį ir pagerins mažesnes pajamas gaunančių šeimų padėtį.

Druskininkų savivaldybės vadovai ir verslininkai  aptarė „Jaunimo verslumo ugdymo ir integracijos į darbo rinką“ programą/Dianos Sinkevičiūtės nuotrauka

Druskininkų savivaldybės
informacija