Priekaba atliekoms išvežti galima pasinaudoti nemokamai – kreipkitės į ARATC

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras (ARATC) primena, kad galima nemokamai pasinaudoti priekaba didelių gabaritų ir kitoms atliekoms vežti. Ši paslauga skirta ARATC aptarnaujamų savivaldybių gyventojams, kad jie turėtų galimybę patys išgabenti atliekas į rūšiavimo centrus (didelių ir kitų atliekų surinkimo aikšteles).

ARATC šiam tikslui yra įsigijęs tris priekabas. Dvi jų laikomos Alytaus rajone, Takniškių kaime esančioje atliekų surinkimo aikštelėje, viena – Druskininkuose, Gardino g. 102 esančioje aikštelėje.

ARATC informuoja, kad galima nemokamai pasinaudoti priekaba didelių gabaritų ir kitoms atliekoms vežti / ARATC archyvo nuotrauka

Norint pasinaudoti priekaba atliekoms vežti, reikia atvykti į vieną šių aikštelių. Priekabos iš anksto nėra rezervuojamos. Ar jos neužimtos, prieš atvykstant galima pasiteirauti, paskambinus tel. +370 677 48423 (Takniškių aikštelė), +370 671 98518 (Druskininkų aikštelė).

Nemokamai priekaba gyventojui duodama 2-3 val. Jeigu nurodytu laiku priekaba negrąžinama, gali būti taikomas 6 Eur mokestis už kiekvieną papildomą valandą. Bet įprastai poros valandų atliekoms atvežti užtenka.

Išsinuomota priekaba atliekas galima vežti į bet kurį ARATC rūšiavimo centrą, tačiau grąžinti ją reikia ten, iš kur buvo pasiimta.

Išsinuomoję priekabą, atliekas į rūšiavimo centrus veža patys gyventojai. Priekabos talpa – iki 550 kg. Daugiau informacijos apie priekabų nuomos tvarką – https://www.aratc.lt/e-paslaugos-priekabu-atliekoms-gabenti-nuoma/.

Primename, kad rūšiavimo centruose priimamos tik išrūšiuotos atliekos. Jas reikia išrūšiuoti namuose arba, atvežus į rūšiavimo centrą. Rūšiavimo centro darbuotojas privalo paaiškinti, kur kokias atliekas mesti, bet neprivalo padėti jų iškrauti.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro informacija