„Socialinio recepto“ iniciatyva: prasmingos senjorų veiklos

Esate senjoras? Lankotės pas šeimos gydytoją ar viešojoje įstaigoje? Nenustebkite, jei jums bus „išrašytas“ „Socialinis receptas“. Tai yra kvietimas į iniciatyvą, skirtą pagerinti senjorų psichologinę gerovę, lankytis nemokamose kultūros, sveikatingumo, neformaliojo švietimo veiklose, skatinančiose bendrauti ir išbandyti naujus dalykus. Veiklos yra ilgalaikės – kiekvienas senjoras kviečiamas dalyvauti aštuoniuose jam patinkančiuose renginiuose.

„Socialinis receptas“ – iniciatyva, skirta pagerinti senjorų psichologinę gerovę, lankantis nemokamose kultūros, sveikatingumo, neformaliojo švietimo veiklose, skatinančiose bendrauti ir išbandyti naujus dalykus / Druskininkų savivaldybės VSB archyvo nuotraukos

Ši iniciatyva parengta, remiantis Norvegijos, Kanados, Jungtinės Karalystės gerąja patirtimi. Ji įgyvendinama pagal sveikatos apsaugos ministro patvirtintą Socialinio recepto iniciatyvos tvarkos aprašą. Iniciatyvos įgyvendinimui šiemet pasirinkta ir Druskininkų savivaldybė, kurioje šiuo sumanymu rūpinasi Druskininkų savivaldybės visuomenės sveikatos biuro (VSB) koordinatoriai. Jie dalyviams pristato galimybes, informuoja apie renginius, padeda užsiregistruoti, motyvuoja aktyviai dalyvauti veiklose.

Iniciatyvoje dalyvaujantys Druskininkų savivaldybės senjorai jau lankėsi parodose, koncertuose, susitikimuose su rašytojais, menininkais, gamtininkais, fotografais, sveikatinosi ryto mankštose ir jogos užsiėmimuose, išbandė save sutartinių dermėse, emocinę sveikatą stiprinti skirtose tapymo spalvomis edukacijose, lavino pažintines funkcijas smegenų mankštos susitikimuose su psichologe.

Džiugu, kad tiesiog dalyvaujant maloniose veiklose yra pasiekiami ir kur kas svarbesni tikslai – lavinamas kūrybiškumas, skatinamas savarankiškumas, didinama kultūros patirčių įvairovė, mažinamos rizikos susirgti lėtinėmis ligomis. Sukurtos naujos bendrystės, tikime, bus puoselėjamos ir tęsiant dalyvavimą savarankiškai.

Prisijungti prie „Socialinio recepto“ galima, ne tik gavus kvietimą, bet ir patiems išreiškus norą. Galima užpildyti formą internete www.pagalbasau.lt/socialinis-receptas, paskambinti Druskininkų savivaldybės VSB tel. +370 612 97211. Padėti tai padaryti gali ir šeimos gydytojas ar jo komandos narys.

Iniciatyva tinka ne tik senatvės pensijos amžiaus sulaukusiems asmenims, bet ir žmonėms, turintiems negalią ar esantiems tos pačios amžiaus grupės asmenų globėjais.

Druskininkų savivaldybės VSB informacija