Sportininkai iš tolimosios Japonijos džiaugiasi galimybe treniruotis mūsų „Snow Arenoje“

Puikios treniruočių sąlygos Druskininkų „Snow Arenoje“ traukia slidinėjimo sporto šakų sportininkus iš viso pasaulio. Čia lankėsi daugelio Europos šalių, kitų žemynų sportininkų, atsakingiems pasirodymams rengėsi tituluoti įvairių šalių slidininkai, tačiau praėjusią savaitę arena pirmą kartą sulaukė svečių iš tolimosios Japonijos. Trys treneriai ir trylika įvairaus amžiau vaikų bei paauglių atvyko dviem savaitėms į Druskininkus, jie treniruojasi „Snow Arenoje“ ir rengiasi savo šalies pirmenybių startams.

Trys treneriai ir trylika įvairaus amžiau vaikų bei paauglių atvyko dviem savaitėms į Druskininkus, jie treniruojasi „Snow Arenoje“ ir rengiasi savo šalies pirmenybių startams / Laimos Rekevičienės nuotrauka

Japonų delegacijos vadovas ir treneris Mamoru Takemasa pasakojo, kad jiems Druskininkų „Snow Arena“ labai patinka, čia puikios treniruočių sąlygos – jos net viršijo lūkesčius.

Paklaustas, kaip Tekančios saulės šalies slidininkai sužinojo apie Druskininkų sniego areną, M. Takemasa sakė, jog jiems mūsų areną rekomendavo kolegos iš Europos, su kuriais jie glaudžiai bendradarbiauja.

Japonų delegacijos vadovas ir treneris M. Takemasa (dešinėje) su trenerių komanda ir japonistikos žinove R. Kvaraciejūte / Laimos Rekevičienės nuotrauka

„Mes važiuojame treniruotis į Austriją, Italiją, tačiau šiuo metu ten yra labai šilta, kalnuose nėra sniego, todėl nėra treniruotėms tinkamų sąlygų. Nusprendėme ieškoti galimybės treniruotis uždarose patalpose. Kolegos iš Europos mums rekomendavo Druskininkų „Snow Areną“ areną. Paieškojau informacijos apie šį objektą internete ir supratau, kad tai – puiki vieta treniruotėms, todėl nusprendėme čia atvažiuoti. Ir nenusivylėme“, – kalbėjo treneris.

Jis sakė, jog vaikai labai intensyviai treniruojasi, treniruotės rengiamos du kartus per dieną, keturias dienas per savaitę. Viena diena yra be treniruočių, kad vaikai pailsėtų ir turėtų galimybę pažinti šalį, į kurią atvyko.

Treneris M. Takemasa sakė, jog į Druskininkus atvyko vaikai yra iš įvairių Japonijos vietovių –daugiausia iš Tokijo ir sostinės priemiesčių, nes vaikai įprastai treniruojasi vietovėje šalia Tokijo, taip pat – iš Nigatos ir Kanagavos.

Jaunųjų Japonijos slidininkų vadovas pripažino, jog jų šalyje vaikai per pertraukas tarp treniruočių mokosi ir ruošia pamokas, tačiau į Druskininkus jie neatsivežė mokyklinių vadovėlių, nes dabar atostogos, taigi ruošti pamokų nereikia. M. Takemasa pasakojo, kad dauguma į Lietuvą atvykusių vaikų Japonijoje treniruojasi savaitgaliais ir švenčių dienomis.

Savaitraščio „Mano Druskininkai“ pokalbyje su japonų treneriais dalyvavusi japonistikos žinovė, druskininkietė Rovena Kvaraciejūtė, maloniai nustebinusi svečius iš Japonijos savo japonų kalbos žiniomis, domėjosi, ar vaikų tėvai nebijojo savo atžalų leisti į kelionę Lietuvon dėl netoliese vykstančio Rusijos karo prieš Ukrainą.

„Mes žinome apie tą karą, žinau, kad pas mus yra žmonių, galvojančių, jog į Rytų Europą dabar pavojinga važiuoti. Tačiau mūsų auklėtinių tėvai įvertino situaciją ir nusprendė, jog vaikams nebus pavojinga važiuoti į Lietuvą, – kalbėjo M. Takemasa. – Atvykę į Druskininkus, įsitikinome, kad jokio pavojaus čia nėra“.

Laisvalaikiu jaunieji japonai susipažįsta su Druskininkais ir kurorto apylinkėmis. Jiems patinka mūsų miesto ramybė ir žaluma.

Treniruotės Druskininkuose yra vienas iš jaunųjų japonų pasirengimo nacionalinėms pirmenybėms etapų. Rudenį, kai Italijoje ir Austrijoje šiek tiek atvės oras, kai bus galima treniruotis kalnuose, japonai vėl sugrįš į Europą.

Aivaras Kadziauskas, „Snow Arena“ vadovas: „Labai džiaugiamės, kad tokios šalys, kaip Japonija, atranda „Snow Areną“. Iš pas mus besitrenoruojančių Japonijos slidininkų išgirdome, kad garsas apie „Snow Areną“, kaip puikią vietą treniruotėms, sklinda tarp Europos slidininkų, kurie Tekančios saulės šalies sportininkams ją ir rekomendavo. Tai tik parodo, kad mes dirbame teisinga linkme, motyvuoja tobulėti ir pritraukti dar daugiau slidininkų rinktinių ir įvairių šalių, ypač tų, kurių atstovai čia dar nėra buvę.

Šią vasarą „Snow Arenoje“ jau treniravosi rinktinės iš Italijos, Slovakijos, Lenkijos, Latvijos, dabar treniruojasi Čekijos sportininkai. Rugpjūčio mėnesį atsakingiems startams pas mus rengsis įvairių Europos valstybių slidininkų, planuojame sulaukti apie dviejų tūkstančių sportininkų.

Rugpjūčio pabaigoje – rugsėjo pradžioje „Snow Arenoje“ treniruosis amerikiečių komanda. Viena amerikiečių komanda pas mus jau yra buvusi, žinią apie puikias treniruočių sąlygas perdavė savo kolegoms, kurių ir sulauksime šiemet.

Džiaugiamės, kad per keletą metų „Snow Arenoje“ buvo atlikta nemažai atnaujinimo darbų, dėl kurių pagerėjo sniego, ledo kokybė, kuri dabar tenkina sportininkų, vis dažniau besirenkančius pas mus ruoštis įvairiems čempionatams, poreikius.

Kai atsiranda vis platesnis slidininkų komandų spektras, jų daugėja, yra numatyta ir „Snow Arenos“ komplekso plėtra. Jau pradėtas statyti viešbutis, skirtas sportininkams priimti, numatoma banglenčių baseino plėtra. Norime pasiūlyti kuo įvairesnių pramogų, kad „Snow Arena“, kaip kompleksas, taptų vienu iš patraukliausių Europoje treniruočių ir pramogų centrų.

Kaip vis daugiau sportininkų sulaukiančios „Snow Arenos“ vadovas, galiu pasidžiaugti, kad dėl to didėja ir pačių Druskininkų užimtumas ir žinomumas. Sportininkai gyvena mieste, lanko įvarius objektus, žavisi gamta – žmonės iš viso pasaulio pamato, koks gražus yra mūsų miestas. Tikiu, kad, sugrįžę į namus, jie žinią apie Druskininkus paskleidžia labai plačiai. Po jaunųjų slidininkų iš Japonijos „Snow Arenoje“ praleistų dviejų savaičių treniruočių, manau, kad apie mus sužinos ir šios šalies gyventojai“.

Mano Druskininkai“ informacija