Susitikime su Valstybine statybų inspekcija – Druskininkams aktualūs klausimai

Praėjusią savaitę, Druskininkų savivaldybės iniciatyva, savivaldybės vadovai ir atsakingi statybos bei teritorijų planavimo specialistai susitiko su Valstybinės statybų inspekcijos atstovais ir aptarė aktualius statybos užbaigimo procedūrų, nebaigtų statyti pastatų kontrolės efektyvinimo, detaliųjų planų rengimo ir viešinimo procedūrų, visuomenės informavimo, statybos informacinių sistemų tobulinimo ir kitus klausimus.

Savivaldybės vadovai ir atsakingi statybos bei teritorijų planavimo specialistai susitiko su Valstybinės statybų inspekcijos atstovais ir aptarė Druskininkams aktualius klausimus / Edgaro Tamkevičiaus nuotraukos

Susitikimo metu aptarta, kaip galima būtų efektyviau spręsti dešimtis metų nebaigtų statybų klausimą. Statybos leidimas išduotas, objektas nebaigtas ir apleistas, kelia pavojų aplinkiniams ir daro gėdą kurortui, o savininkai – ne visada yra Lietuvos piliečiai arba bankrutavusios įmonės.

Kalbėta ir apie kitas statybų srities problemas – informacinės statybų sistemos tobulinimo galimybes, pastatyto turto įregistravimą, diskutuota ir kitais klausimais.

Dar vienas susitikime aptartas Druskininkams aktualus klausimas – teritorijos tarp Nemuno upės ir Maironio g. esančioje teritorijoje, kurioje planuojama įrengti šviesų parką, planavimo ir vystymo galimybės bei problemos, taikant naujas kvartalinių detaliųjų planų rengimo taisykles. Taip pat aptarta savivaldybės rengiamo detaliojo plano, kuris apima Vijūnėlės tvenkinio ir Druskonio ežero svarbią kurorto centre esančią teritoriją, situacija, siekiant pritaikyti teritoriją turizmo vystymui ir bendruomenės reikmėms.

Pasak susitikime dalyvavusios Druskininkų savivaldybės administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės, siekiant efektyviau spręsti kurorto vystymo ir investicijų pritraukimo klausimus, problemines situacijas, labai svarbus savalaikis bendradarbiavimas su atsakingomis valstybės institucijomis ir bendras požiūris.