Druskininkuose svečiavosi vaikai iš Charkovo

Praėjusią savaitę Druskininkų savivaldybėje lankėsi ir su meru Ričardu Malinausku susitiko vaikai iš Ukrainos. Dešimt jaunuolių tris dienas praleido Druskininkuose: apsilankė Vandens parke, „Snow Arenoje“, M. K. Čiurlionio muziejuje, Jaunimo užimtumo centre.

Druskininkų savivaldybėje lankėsi ir su meru R. Malinausku susitiko vaikai iš Ukrainos / Edgaro Tamkevičiaus nuotrauka

Vaikų apsilankymas Druskininkuose yra bendras projektas, kurį įgyvendino Charkovo Interact Rotary klubas „Charkov New Level“, Rotary klubas „Lituanica International“ ir  Druskininkų savivaldybė.

„Mūsų svajonė – parodyti vaikams, kad pasaulis neturi ribų. Įkvėpti vaikus tobulėti, mokytis kalbų, ugdyti asmenines savybes. Parodykime jiems, kur link tobulėti ir plėsti akiratį savo mokykloje, savo mieste, savo šalyje – jiems reikės tiek daug nuveikti, nes tai jie statys ir kurs savo Ukrainą. O Druskininkuose tikrai galima pasisemti minčių, idėjų ir drąsos“,  – sakė Lituanica International Rotary klubo prezidentė Rima Valentukevičienė.

Susitikime su meru, vaikams buvo įdomu, kokie projektai vyksta Druskininkuose, kaip vystomas turizmas, su kokiais iššūkiais susiduriama dėl tvarumo, kaip mieste vystoma sporto infrastruktūra, ar Druskininkai turi savo sporto komandą, iš kur meras ir savivaldybės specialistai semiasi idėjų vystydami miestą ir jo infrastruktūrą.

Charkovo klubo vadovė Viktoriia Pohodaieva padėkojo merui už galimybę pasisvečiuoti ir sakė, kad jaunuoliams miestas paliko gerą įspūdį, Jaunimo užimtumo centras jiems – svajonių vieta, o centras „Aqua“ ir „Snow Arena“ savo moderniais sprendimais gali nustebinti ir didesnius miestus.

Svečiai Druskininkų savivaldybės merui R. Malinauskui palinkėjo, kad visi kurorto projektai būtų įgyvendinti sėkmingai.