Tarptautiniame šienpjovių čempionate – „Švendubrėnų“ pergalė

Praėjusį šeštadienį Lenkijoje, „Biebrzanski Park Narodowy“ surengtas 18-tas tarptautinis šienpjovių čempionatas, sukvietęs visus mėgėjus, šienaujančius dalgiais. Jame dalyvavo ir Druskininkų savivaldybės komanda „Švendubrėnai“.

Komandinėje rungtyje „Geriausiai, kokybiškiausiai ir greičiausiai nušienauta pieva dalgiu“ 1-ąją vietą užėmė „Švendubrėnų“ komanda – A. Smaliukas ir T. Suraučius / Roberto Kisieliaus nuotrauka

Komandą sudarė du asmenys – Antanas Smaliukas ir Tadas Suraučius. Čempionate varžėsi 28 komandos iš įvairių Europos Sąjungos šalių: Lenkijos, Belgijos, Lietuvos. Jėgas išmėgino ir moterys, ir vyrai, nepriklausomai nuo amžiaus bei šienavimo patirties. Lietuvai atstovavo 3 komandos – viena iš Dzūkijos – „Švendubrėnai“ ir dvi iš Žemaitijos regiono.

Rungtys organizuotos įvairiose nominacijose. Mergina iš Žemaitijos iškovojo geriausios šienpjovės titulą, o komandinėje rungtyje „Geriausiai, kokybiškiausiai ir greičiausia nušienauta pieva dalgiu“ 1-ąją vietą užėmė „Švendubrėnų“ komanda. Šioje rungtyje kiekvieną komandą akylai stebėjo po du komisijos narius, kurie fiksavo šienavimo greitį bei vertino šienavimo kokybę, šienaujant 50 metrų ploto pievą.

„Šienavimas dalgiu – tradicija, kurią perduodame iš kartos į kartą. Džiugu, kad šį istorinį paveldą puoselėja vis daugiau entuziastų. Taip pat svarbu pabrėžti, kad, šienaujant dalgiu, tausojame gamtą, išsaugojame kiekvieną vabalėlį, gyvenantį pievoje bei rūpinamės pievoje perinčiais paukščiais. Tai yra labai smagi, daug energijos reikalaujanti bei visiškai ekologiška veikla“, – įspūdžiais dalijosi tarptautiniame šienpjovių čempionate dalyvavę druskininkiečiai.

„Švendubrėnai“ sugrįžo kupini gerų emocijų, puikios nuotaikos bei dėkingi organizatoriams už labai šiltą priėmimą.

„Mano Druskininkai“ informacija