Europos Sąjungos ekspertas iš Italijos teigiamai įvertino Druskininkų viešųjų erdvių infrastruktūrą

Šią vasarą pradėtas įgyvendinti ES programos URBACT tarptautinis projektas „Darnus judumas visiems“, kuriuo, dalijantis patirtimi su kitais Europos miestais, bus sprendžiami su darniu judumu pažeidžiamoms grupėms susiję iššūkiai ir išbandomi konkretūs sprendimai, kaip paversti Druskininkus miestu, kuriame būtų patogu judėti visiems.

Druskininkuose apsilankęs tarptautinio projekto ekspertas P. Elisei iš Italijos (trečias iš kairės), kuris susitiko su savivaldybės ir nevyriausybinių organizacijų atstovais / Edgaro Tamkevičiaus nuotrauka

Rugpjūčio 21-22 dienomis Druskininkuose lankėsi tarptautinio projekto ekspertas Pietro Elisei (Italija), kuris susitiko su savivaldybės ir nevyriausybinių organizacijų atstovais, aplankė įvairius Druskininkų objektus.

Vizito metu buvo pristatyta projekto tematika ir eiga, problemos, kurias siekiama išspręsti, įgyvendindant projektą, URBACT vietos grupės sudarymo galimybės, galimų interesų grupių nustatymas.

Druskininkų savivaldybės vicemeras Linas Urmanavičius ekspertui P. Elisei pristatė Druskininkų savivaldybės istoriją, demografinę situaciją, turizmo tendencijas ir su darniu judumu susijusius projektus, pavyzdžiui, Vilniaus alėjos rekonstrukciją. Vizito metu ekspertas apžiūrėjo Lietuvos sporto centro sporto kompleksą „Druskininkai“, „Snow Areną“, Druskininkų gydyklas, Vandens ir  Karolio Dineikos sveikatingumo parkus, dviračių takus, naujai planuojamus privažiavimus prie „Žibutės“ ir „Bitutės“ darželių, „Saulės“ pagrindinės mokyklos.

Ekspertas P. Elisei palankiai įvertino Druskininkuose įvykdytus ir planuojamus pokyčius viešosios infrastruktūros srityje. Jis taip pat pasidalijo įžvalgomis dėl žaliųjų erdvių planavimo, pėsčiųjų, dviratininkų, paspirtukininkų edukavimo ir kitomis.

Projekte „Darnus judumas visiems“ kartu su Druskininkų savivaldybe dalyvauja dar aštuoni partneriai iš įvairių Europos šalių, o pagrindinis partneris – Feraros savivaldybė Italijoje.