Socialinė parama mokiniams – laikas teikti prašymus

Druskininkų savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius primena, kad nepasiturinčios šeimos, auginančios mokyklinio amžiaus vaikus, jau gali teikti prašymus dėl socialinės paramos mokiniams. Gali būti teikiamos dvi socialinės paramos mokiniams rūšys: nemokamas maitinimas (pietūs ugdymo įstaigoje, maitinimas mokyklų organizuojamose vasaros poilsio stovyklose) ir parama mokinio reikmenims įsigyti (92 Eur dydžio išmoka).

Neatsižvelgiant į pajamas ir be atskiro prašymo (pagal ugdymo įstaigų pateiktus sąrašus) nemokamus pietus gauna visi priešmokyklinukai, pirmokai ir antrokai. Kitiems mokiniams socialinė parama priklauso nuo šeimos pajamų – kai vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės nei 220,5 Eur.

Išimties atvejais nemokamas maitinimas ir parama mokinio reikmenims įsigyti gali būti skiriama ir esant didesnėms pajamoms – tuomet, kai pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį neviršija 294 Eur. Pavyzdžiui, tokiems atvejams priskiriama liga, nelaimingas atsitikimas, maitintojo netekimas, taip pat, kai motina ar tėvas vieni augina vaiką, bendrai gyvenantys asmenys augina tris ir daugiau vaikų ar bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienas gyvenantis asmuo turi negalią.

Teisė gauti paramą mokiniams suteikiama ne vyresniems kaip 21 metų mokiniams iš nepasiturinčių šeimų, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ar bendrojo ugdymo programas.

Mokiniams nemokamas maitinimas skiriamas nuo mokslo metų pradžios iki mokslo metų ugdymo proceso pabaigos, IV gimnazijos klasės mokiniams – iki brandos egzaminų sesijos pabaigos.

Prašymą dėl paramos mokinio reikmenims galima pateikti nuo liepos 1 d. iki spalio 5 d.

Prašymą galima pateikti šiais būdais: el. būdu www.spis.lt arba atvykus į Socialinės paramos skyrių, seniūnijas ar mokyklos administraciją.

Jeigu kiltų papildomų klausimų, dėl paramos mokiniams skyrimo, vertinant pajamas, prašome kreiptis į Socialinėsparamos skyrių, el. paštu parama@druskininkai.lt, tel. (8 313) 52543.

Dėl maitinimo mokiniams organizavimo mokyklose reikėtų kreiptis į mokyklų administracijas.