Festivalis „Druskomanija“ vėl džiugins Druskininkus šiuolaikine muzika

Vienas seniausių Lietuvoje šiuolaikinės muzikos festivalis „Druskomanija“ šiais metais vyks jau 38 kartą! Šių metų festivalio tema „Naratyvai“ kviečia festivalio dalyvius ir svečius įsigilinti į kiekvieno kūrėjo, kūrinio, garso ar garsinio objekto nešamą istoriją bei patirti ją dar nepatirtais lygmenimis. Po metų pertraukos festivalis sugrįžta ir į gimtinę. Gegužės 20-22 dienomis miesto gyventojai ir svečiai turės galimybę patirti didelės koncentracijos šiuolaikinės muzikos sūkurį. Penktadienį ir šeštadienį koncertai vyks įvairiose Druskininkų erdvėse, o sekmadienį galėsime nusikelti į žaviąją barokinę Liškiavos Švč. Trejybės bažnyčią, kur nuskambės finalinis „Druskomanijos“ koncertas.

Pirmoji stotelė – Grand SPA Lietuva „Nemuno“ salė. Čia gegužės 20 d. 19 val. bus galima išvysti filmą „Bailiai, laikykitės“ (2003, rež. Guy Maddin, N-16) su gyvu, ansamblio „Synaesthesis“ atliekamu garso takeliu. Tai bendras ansamblio, festivalio ir „Meno avilio“ projektas, kuriame buvo atrinkta talentingų jaunųjų kompozitorių muzika. Todėl galėsime pasimėgauti nauja eksperimentinio kino ir jo naratyvo nemažiau eksperimentine garsine interpretacija.

Vėliau, 21 val. kavinėje „Širdelė“ nugriaudės siautulingas improvizacinės muzikos trio „Quark Effect“ koncertas. Trio savo muzikinėje kelionėje mus įtrauks į dar neatrastų, netikėtų garsinių plotmių pažinimo sūkurį.

Šeštadienį, gegužės 21 d., Grand SPA Lietuva „Nemuno“ salėje aidės vokalinės muzikos programa „VOX“. Čia išgirsime Justinos Šikšnelytės kuriamą garsinę ir vaizdinę Maslow piramidės interpretaciją „V“ ir patirsime kaip tie patys žmogiškieji poreikiai gali būti skirtingai suprasti per individualią atlikėjų prizmę. Na, o savitą požiūrį į socialinių tinklų kuriamus iššūkius ir fenomenus perteiks Raimonda Žiūkaitė savo audiovizualiniame performanse „WowJustWow“.

Organizatorių informacija ir nuotraukos

Kiek vėliau, 17 val. Druskininkų jaunimo užimtumo centre gyvos elektronikos muzikos pasirodymu „Tremtis“ Domantas Pūras klausytojus įtrauks į tremtinio pasakojimo kuriamo naratyvo asmeninius muzikinius išgyvenimus.

20 val. Grand SPA Lietuva „Nemuno“ salėje – gaivališkas šiuolaikinės muzikos ansamblio „Artisans“ pasirodymas. (Savi)ironijos, sprogstančios energijos ir nutrūktgalviškumo neestokojantos kolektyvas specialiai „Druskomanijai“ Druskininkuose parengė programą „Druskos stulpai“.

Festivalį gegužės 22 d. užbaigs jį auginusių ir jo užaugintų muzikantų taip mylima, po metų metų pertraukos sugrįžusi tradicija – išvyka garlaiviu į Liškiavą ir 13 val. skambėsianti elektroakustinė programa „Dualitas“ Švč. Trejybės bažnyčioje. Natūraliai į subtilią aplinką įsiliejantis „Twenty Fingers Duo“ festivalį užbaigs smuiko, violončelės ir elektronikos garsyno kuriama atmosfera, kuri įtrauks kiekvieną čia tam atvykusį ar netyčią užklydusį klausytoją. Nuskambės Kristupo Bubnelio ir Ritos Mačiliūnaitės medidatyvios kompozicijos.

Išsami festivalio programa „Druskomanijos“ interneto puslapyje bei „Facebook“ platformoje.