Kaimiškųjų bendruomenių projektams – finansinė parama

Druskininkų savivaldybės kaimiškosios bendruomenės aktyviai dirba žmonių labui bei sėkmingai įsitraukia į turizmą skatinančias veiklas. Siekiant dar labiau sustiprinti kaimiškųjų bendruomenių veiklą, liepą buvo paskirstytos specialiai bendruomenių projektams skirtos lėšos.

Įgyvendindami projektą „Stiprinant kartų bendravimą“, švendubrėnai stiprins tarpusavio ryšį

Daugiau kaip 14 tūkst. eurų buvo skirta 8 bendruomenėms, kurių projektai atitiko LR Socialinių reikalų ir darbo ministerijos pateiktus finansavimo kriterijus.

Druskininkų savivaldybės administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės teigimu, bendruomenių projektai yra skirtingi – už gautas lėšas norima tvarkyti vaikų žaidimų aikšteles, atnaujinti bendruomenės namus, rengti vakarones.

„Labai džiaugiuosi, kad mūsų kaimiškosios bendruomenės aktyviai rašo projektus, įsisavina lėšas ir, svarbiausia, nuveikia žmonėms reikalingus darbus. Nepamiršta kultūra, socialiai jautrūs klausimai – projektai atspindi bendruomenių prioritetus. Jie skirtingi, bet visi labai svarbūs ir reikalingi“, – sakė V. Jurgelevičienė.

Trys bendruomenės – Švendubrės, Neravų ir Bilso – įgyvendins tarpusavio bendravimą skatinančius projektus. Jovaišių bendruomenė už skirtas lėšas planuoja atnaujinti bendruomenės namus, Viečiūnai – vaikų žaidimų aikšteles.

Naujasodės ir Jaskonių bendruomenė projektą „Kartu galime daug“ įgyvendins kartu su sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Viltis“, leipalingiečių bendruomenė lėšas skirs projektui „Leipalingis mažoji kultūros sostinė 2022“.

J. Vaičiulionienė, Viečiūnų bendruomenės
„Versmė“ pirmininkė

Viečiūnų bendruomenės „Versmė“ pirmininkė Jūratė Vaičiulionienė džiaugėsi, kad Viečiūnuose įsikuria vis daugiau jaunų šeimų – būtent šis faktas ir paskatino įgyvendinti vaikų žaidimų aikštelių atnaujinimo projektą. „Pastebėjome, kad mūsų turimos vaikų žaidimų aikštelės labiau pritaikytos jau ūgtelėjusiems vaikučiams, maždaug nuo 5-erių metų. Tuo tarpu bendruomenėje daug jaunų šeimų, auginančių mažylius, todėl vaikų žaidimų aikštelę papildysime specialiai mažiausiems 1-3 metų vaikams pritaikytomis, saugiomis sūpynėmis“, – sakė J. Vaičiulionienė.

V. Grigelytė-Jonavičienė, Švendubrės bendruomenės pirmininkė

Švendubrės bendruomenės pirmininkė Vaida Grigelytė-Jonavičienė pažymėjo kad per karantiną ypač sumažėjo gyvas bendravimas, ir tai labiausiai pajuto brandesnio amžiaus bendruomenės nariai. „Anksčiau bendruomenėje vyko įvairios vakaronės, Kalėdų ir Velykų, tradicinė Užgavėnių šventė, Gegužinės – jose dalyvaudavo įvairių kartų bendruomenės atstovai. Taip pat buvo rengiami protmūšiai, filmų vakarai, jaunimo stalo žaidimų vakarai, stalo teniso treniruotės, kurios pritraukdavo daug Švendubrės kaimo jaunimo ir ne tik. Dėl karantino apribojimų viso to netekome. Bendraujant su bendruomenės gyventojais, jie sakė, kad dėl užsitęsusios COVID-19 pandemijos ir karantino apribojimų didžiausių problemų patiria vaikai ir jaunimas bei socialinę atskirtį patiriantys žmonės. Jiems trūksta užimtumo bei laisvalaikio praleidimo būdų, todėl projektu „Stiprinant kartų bendravimą“ siekiame atgaivinti kartų bendravimą ir, norėdami sudaryti galimybę pabūti visiems drauge, rudens pradžioje planuojame kultūrinę-pažintinę išvyką į Pakruojo dvarą, kuriame galėtų pabūti įvairaus amžiaus bendruomenės nariai“, – pasakojo V. Grigelytė-Jonavičienė.

V. Jurgelevičienė: „Labai džiaugiuosi, kad mūsų kaimiškosios bendruomenės aktyviai rašo projektus, įsisavina lėšas ir, svarbiausia, nuveikia žmonėms reikalingus darbus. Nepamiršta kultūra, socialiai jautrūs klausimai – projektai atspindi bendruomenių prioritetus. Jie skirtingi, bet visi labai svarbūs ir reikalingi.“

Žaidimų aikštelė Vieciūnuose bus papildyta 1-3 m. vaikams skirtais įrenginiais