Druskininkai praėjusią savaitę gyveno varžybų ritmu

Druskininkai garsėja kaip sveikos gyvensenos iniciatyvų, fizinio aktyvumo entuziastų miestas, turintis patogią, gerai išvystytą sporto infrastruktūrą ir sporto profesionalams, ir mėgėjams.

 

Jubiliejinis ralis „Aplink Lietuvą 2016“ – ir Druskininkuose

Tadicinio ralio „Aplink Lietuvą 2016“ dalyvių pasirodymą buvo galima stebėti ir Druskininkuose. Šiemetis ralis – net keturguba šventė jo dalyviams bei rengėjams, kurie varžybų trasose paminės lenktynių organizatoriaus – LAK įkūrimo 90-ąsias metines ir ralių „Aplink Lietuvą“ 85-etį. Dar viena sukaktis – šio ralio 20-etis, kai Lietuvai atkūrus nepriklausomybę jis buvo atgaivintas ir nuo 1996 metų jau vyksta kasmet, be pertraukų.

Ralis 12

Pažymėdami garbingas sukaktis ralio „Aplink Lietuvą 2016“ dalyviai pirmą kartą renginio istorijoje varžėsi net keturias dienas, per kurias kovojantiems dėl Prezidentės taurės teko įveikti 1172,930 km distanciją, o LAS taurės dalyviams, kurie savo varžybas pradėjo antrąją lenktynių dieną – 1046,230 km. Tai rekordiškai ilgos trasos su keliomis dešimtimis greičio ruožų ir specialiųjų rungčių, kokių šiame ralyje dar nėra buvę per visą jo ilgametę istoriją.

Ralis 11

„Nors sportinę dalį neabejotinai laikome renginio ašimi, tačiau šiemet nemažai dėmesio skyrėme ir lenktynių pramoginei pusei, o vienu iš jos akcentų tapo patraukli eismo saugumo akcija Lenktynininkų nusiteikimas varžytis tik specialiai parengtose trasose, jų įgūdžiai net kritiškose situacijose meistriškai valdyti automobilį – geriausias pavyzdys jaunimui, o kartu ir visiems eismo dalyviams“, – sakė LAK prezidentas Rolandas Dovidaitis.

Ketvirtadienį žiūrovai stebėti ralį buvo pakviesti ir Druskininkuose, o jis finišavo sekmadienį Vilniuje, S. Daukanto aikštėje.  Keturių dienų maratonas sėkmingiausias buvo pagrindinį lenktynių trofėjų – Prezidentės Dalios Grybauskaitės taurę – laimėjusių Vyčio Pauliukonio ir Audronio Gulbino ekipažui, vairavusiam „Subaru Impreza GT“ automobilį.

Gausybės nuoširdžiausių aplodismentų susilaukė žmonių su negalia įskaitos dalyviai, kuriems šis ralis – vienintelė galimybė susikauti vienodose trasose su visais kitais sportininkais ir išmėginti jėgas su jais.

Ralio dalyviai, pasiekę geriausių rezultatų atskirų rajonų keliais besidriekiančiose trasose, apdovanoti tų rajonų savivaldybių taurėmis. Jų S. Daukanto aikštėje sekmadienio pavakarę įteikta net 23. Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko taurė įteikta Dainiui ir Rokui Sviderskiams.

Po apdovanojimų ceremonijos ralio organizacinis komitetas, sportininkai, automobilių sporto vadovai su gimtadieniu šiltai pasveikino pagrindinį renginio organizatorių, LAK prezidentą Rolandą Dovidaitį, kurio iniciatyva šiųmetinis „Ralis aplink Lietuvą“ įgavo naujų sodrių  spalvų.

 

Triatlono sezono finišas – Druskininkuose

Siekiant populiarinti triatlono sportą Druskininkuose, sudaryti sąlygas renginio dalyviams ir svečiams aktyviai, sveikai ir turiningai praleisti laisvalaikį, išaiškinti pajėgiausius paskutiniojo etapo sportininkus ir juos apdovanoti, šeštadienį VšĮ „Lietuvos triatlono taurė“ ir Druskininkų savivaldybės iniciatyva Druskininkuose surengtas Lietuvos triatlono taurės pirmojo sezono finalas.

Trialonas 2

Druskininkuose prie starto linijos skirtingose distancijose buvo išsirikiavę rekordinis dalyvių skaičius – beveik 150 sportininkų. Ankstesnieji keturi sezono etapai per gegužę, birželį, liepą ir rugpjūtį surengti Šiauliuose, Marijampolėje, Jonavoje ir Veisiejuose. Pasak organizatorių, ir kitąmet Lietuvos triatlono taurė šios sporto šakos entuziastams pasiūlys penkis etapus.

Trialonas 1

Praėjusį šeštadienį Druskininko etapo ir bendros Lietuvos triatlono taurės įskaitos nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimų ceremonija surengta Druskininkų Pramogų aikštėje. Triatlono varžybų organizatorius, dalyvius ir sirgalius pasveikinęs Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius palinkėjo, kad renginys tarptų tradiciniu: „Džiaugiamės, jog varžybos sulaukė  tokio gausaus būrio triatlono gerbėjų. Sporto renginiai paįvairina druskininkiečių ir kurorto svečių laisvalaikį, deramai įsilieja į Druskininkų, kaip sveikatos miesto, renginių, skatinančių sveiką gyvenseną, fizinį aktyvumą, programą.“

Šventinę apdovanojimų ceremoniją papildė druskininkiečių Ronatos Balkaitienės ir Evitos Cololo koncertas.

 

„Mano Druskininkai“ informacija