Humoristinėje „KITAIPTV“ laidoje – netikėtos įžvalgos apie sankcijų sanatorijai „Belorus“ iniciatorius?

Akivaizdu, kad Druskininkuose veikiančios sanatorijos „Belorus“ problemomis domisi visa Lietuva, situacija aptarinėjama įvairiose žiniasklaidos priemonėse, bandant ieškoti tikrųjų šios problemos atsiradimo priežasčių ir situacijos kaltininkų.

„YouTube“ kanalu transliuojamoje televizijos „KITAIP TV“ laidoje „Apie savaitę linksmiau su Gintaru Furmanavičiumi ir Arnu Klivečka“ buvo paliesta ir „Belorus“ sanatorijos tema/Laidos ekrano nuotrauka

Praėjusią savaitę per „YouTube“ kanalą transliuojamoje televizijos „KITAIP TV“ laidoje „Apie savaitę linksmiau su Gintaru Furmanavičiumi ir Arnu Klivečka“ buvo paliesta ir „Belorus“ sanatorijos tema. Laidos vedėjai pasidalijo savo įžvalgomis, kas galėjo prisidėti prie situacijos, į kurią pateko „Belorus“ sanatorija ir jos darbuotojai.

Gintaras Furmavičius: Kartais tu gali žinoti tiktai schemą.

Arnas Klivečka: Tai yra jau daug žinoti schemą <…>. Šią savaitę „Sąmokslo teorijoje“ Druskininkų meras kalbėjo apie „Belorus“ sanatoriją, kurią, pikti liežuviai plaka, Užsienio reikalų ministerijos – nu kas ten gali paspausti mygtuką, tai aišku. Jis įvardijo, kad tai gali būti galbūt Landsbergis, galbūt Adomėnas. Iš karto buvo, prisidengiant Europos sankcijom, paskambinta į banką, bankas užblokavo sąskaitas, tris mėnesius žmonės neturi ką valgyti ir gali išeiti į miestą. Tai man čia įdomus toks vienas dalykas.

Gintaras Furmavičius: Schemutė?

Arnas Klivečka: Schemutė. Bet tai tik pikti liežuviai plaka.

Gintaras Furmanavičius: Jokiu būdu mes nieko neteigiame.

Arnas Klivečka: Čia tik – kas gali paneigti galimybę, kad…? Druskininkuose yra toks buvęs liberalų vadas Trinkūnas, kuris galimai visą Lietuvos laivyną prašvilpė.

Gintaras Furmanavičius: Ir kuris, galimai, norėjo užimti mero Malinausko vietą.

Arnas Klivečka: Taip. Ir kuris sakė, eidamas į mero vietą, į rinkimus, kad jis visų pirma privatizuos ir valstybinį akvaparką. Ir štai kokie yra įdomūs dalykai. Kandidato į merus dukra, Trinkūno dukra, yra tokio tūlo Navicko žmona. O Navicko brolio žmona, Navickienė, yra Socialinės apsaugos ir darbo ministrė, kuri savo laiku buvo SPA „Vilnius“ rinkodaros vadovė. Na, vat ir pasakykit! Įsivaizduoji – du broliai Navickai vienaip ar kitaip galimai susiję tarpusavyje ir su Trinkūnu, kuris norėjo pasiimti sanatorijas. Ir kas gali paneigti galimybę, kad..?

Gintaras Furmanavičius: (ironiškai) Kaip netikėta, kad schema ta pati. O dar gi Lietuvoje „taip niekada nevyksta“.

Arnas Klivečka: (suokalbiškai šnabžda G. Furmanavičiui) O kiek dar yra įvairių šnabždesių apie galimus įvairiausius pokiliminius … (Abu laidos vedėjai reikšmingai kikena). 

Parengta pagal 2021-03-20 „KITAIPTV“

Video žiūrėti čia >>> Apie sanatoriją „Belorus“ Žiūrėti nuo 41 minutės