„Žibutėje“ – projektas „Basos kojos“

Druskininkų lopšelio-darželio „Žibutė“ specialioji pedagogė Natalija Bulotienė – kupina idėjų. Vienai iš jų – įrengti darželyje „Basų kojų“ takelį, paremtą S. Kneipo metodika – pritarė visa įstaigos bendruomenė.

Lopšelio-darželio „Žibutė“  kieme atsirado „Basų kojų“ takelis/Lopšelio-darželio „Žibutė“  archyvo nuotrauka

Sveikatingumo tako nauda – didelė: vaikščiojant basomis skirtingais paviršiais, yra veikiamos nervų sistemos zonos, iš jų pasklidę impulsai pasiekia reikiamą organą bei aktyvizuoja visą žmogaus organizmo imuninę sistemą. Tai – veiksminga organizmo grūdinimo priemonė. „Basų kojų“ projekto esminis tikslas – įrengti sveikatingumo takelį, bendradarbiaujant kartu su tėvais. Susipažinę su projekto nuostatais, tėvai patys pasirinko ekologiškas medžiagasir jomis pasirūpino.

Didelio vaikų džiaugsmo ir susidomėjimo sulaukė tėvelių talka – jie patys kasė žemę, kalė, suko ir draugiškai dirbo, kol darželio kieme atsirado „Basų kojų“ takelis. O birželio penktosios rytą visus savo auklėtinius pasitiko šventiškai papuoštas lopšelio-darželio „Žibutė“ kiemas. Vaikučių laukė didelis pripučiamas batutas, netrūko skambaus vaikiško juoko. Po nuotaikingo „Basų kojų“ takelio atidarymo, prasidėjus stipriam vasariškam lietui, likę drąsiausieji nusiavė batus ir pradėjo bėgioti ne tik S. Kneipo metodika įrengtu takeliu, bet ir po balas. Geri darbai atsiranda, kai yra gerų norų. O į mūsų darželį jau atėjo basakojė vasara!

Jolita Balčiuvienė,
lopšelio-darželio „Žibutė“ socialinė pedagogė,